avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 372 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua! Am nevoie de ajutorul dumneavoastră ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua! Am nevoie de ajutorul dumneavoastră privind înregistrarea ...

Buna ziua! Am nevoie de ajutorul dumneavoastră privind înregistrarea divorțului meu din 2021! M-am căsătorit cu cetățean indian pe teritoriul Marii Britanii și am divorțat in 2021! El la scurt timp s-a recăsătorit in țara natală și as vrea sa înregistrez divorțul in România ,deoarece am transcris certificatul nostru de căsătorie in 2017 in România l starea civilă ,având nevoie de aceste acte pentru pașaportul fiului meu! Care sunt pașii pentru înregistrarea divorțului in România ? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Avocat Neagu Elena , Avocat 20:14, 19 Februarie 2023
Trebuie sa obțineți mai întâi recunoașterea divorțului pe calea instantei de judecata prin procedura de exequator iar ulterior sa o depuneti la starea civila care a eliberat certificatul de căsătorie.
Contactați un avocat și va îndruma acesta pas cu pas sau va reprezinta în fata instantei de judecata și la starea civila dacă dvs va aflati in strainatate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divortul pronuntat in spania ana0006 ana0006 Asi avea o intrabare pentru dumneavoastra: am divortat in Spania si asi vrea sa stiu ce trebue sa fac pentru a inregistra sentinta in Romania. Precizez ca avem ... (vezi toată discuția)
Recunoastere sentinta divort uk - va rog ajutor in solutionare ... Brx21 Brx21 Recunoastere sentinta divort UK - va rog ajutor in solutionare Buna ziua, Referitor la o sentinta de divort definitiva si irevocabila emisa in Marea ... (vezi toată discuția)
Inscrierea casatoriei 2020 Burebista3 Burebista3 Buna, am nevoie mare de ajutor! De 2 ani incerc sa obtin inscrierea in Romania a casatoriei facuta in Danemarca. Am divortat de primul sot sí m-am ... (vezi toată discuția)