Buna, am nevoie mare de ajutor! De 2 ani incerc sa obtin inscrierea in Romania a casatoriei facuta in Danemarca.
Am divortat de primul sot sí m-am recasatorit avand inca numele primului sot deoarece la recasatoria mea a fost necesar documentul ca sunt divortata sí pasaport valabil. Pasaportul insa éra inca cu numele primului sot.
Oricum vroiam dupa casatorie sa trec toate actele cu numele nou. Am facut toate actele de a inscrie casatoria in Romania cu mentiunea ca doresc sa preiau numele sotului actual. Inre timp Mi-a expirat pasaportul sí a trebuit sa Imi fac unul nou. Dupa cum inregistrarea casatoriei nu a fost finalizata, ambasada mi-a dat pasaport cu numele de fata. Acum cei de la starea civila spun ca nu pot sa Imi inregistreze casatoria deoarece certificatul e cu numele din prima casatorie iar pasaportul cu numele de fata. Ceea ce nu inteleg!!! Certificatul de casatorie e international.. Identitatea mea este inconfundabila...De ce este greu sa inregistreze casatoria in Romania? Sunt de-a dreptul stupefiata. De doi ani ma lupt sa Imi de-a un act care sa confirme ca sunt casatorita.
Buna ziua,as avea nevoie de o indrumare daca se poate
Casatorie in Italia intre 2 persoane cu cetatenie romana,dupa bici 2 luni nu a functinat casatoria si in cloncluzie nu am inscris casatoria si in Romania,figurez casatorit in Romania daca eu nu am declarat casatoria?
Ma pot casatori fara nici un fel de probleme?
Va multumesc anticipat
nu figurați căsătorit în România, însă aveți obligația legală să transcrieți acea căsătorie și, ulterior, divorțul.
deci nu, nu vă puteți căsători înainte de aceste formalități.
Divort
anagarofita
#-o Am si eu o problema foarte dificila.IN 1999m-am casatorit in serbia cu un cetatean sirb.am convetuit cu dinsul 8 luni de zile fara sa fi facut buletin s-au ... (vezi toată discuția)
Acte căsătorie
Claus1988
Buna ziua , locuiesc in Danemarca cu domiciliu rămas pe buletin in România , in Danemarca m-am căsătorit cu o cetățeana de origine ucraineana care in ... (vezi toată discuția)