avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 952 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Casatorie in strainatate si divort in Romania
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Casatorie in strainatate si divort in Romania

Buna,
Am o chestiune destul de complicata.Sunt casatorit in Italia, dar se pare ca un divort este cat se poate de eminent.In Italia din momentul separarii pana la divort trec 3 ani si as vrea sa reduc acea perioada daca se poate in acest mod:
-ca inregistrez casatoria in Romania
-divortul in Romania (vreu sa mentionez ca nu avem copii si nici de impartit nimic)
-inregistrarea divortului in Italia reducand timpii.
Va multumesc
Dupa ce inregistrari casatoria incheiata in Italia si in Romania, puteti sa divortati in Romania fara probleme. Daca nu va puteti prezenta personal la divort va trebui sa mandatati o persoana (de regula avocat) care sa va reprezinte in fata instantei de judecata.
Este adevarat, daca inregistrati casatoria si in Romania puteti inainta divortul aici.
buna ziua .
instanta din romania este competenta sa solutioneze actiunea de divort, daca casatoria este transcrisa si in tara .
nu va fi nevoie sa va prezentati personal, puteti mandata un avocat sa va reprezinte .
referitor la acest subiect, sunt valabile raspunsurile si in cazul in care este o casatorie cu un cetatean italian ?
Radu, am aceeasi problema ca si tine, si as vrea sa stiu cum au iesit lucrurile cu divortul. Tot ceea ce am reusit sa aflu pana acum este urmatoarea lege: daca ultima resedinta comuna a sotilor a fost intr-o alta tara (Italia, in cazul tau, nu? Canada, in cazul meu), atunci exclusiv organele judiciale de acolo sunt competente sa incheie divortul. Totusi, sper ca nu este asa, intrucat si aici se aplica un termen lung de separare, si as vrea sa divortez din Romania dace se poate. Deci, ce s-a intamplat cu cazul tau? Are cineva competent un raspuns?

Alte discuții în legătură

Divort - procedura cu strainatatea Roxana alina  Stancu  Roxana alina Stancu buna ziua . va rog un sfat daca se poate in urmatoarea speta : maria casatorita cu giovanni , cetatean italian . domiciliu in italia , copil minor . ... (vezi toată discuția)
Transcrierea actului de separare in romania smile_506 smile_506 Conform legii UE daca sotul si sotia au decis sa divorteze, actul de divort trebuie facuta in locul in care au locuit impreuna. Au avut domiciliul de cel ... (vezi toată discuția)
Legea aplicabila? Estudio juridico (Studio Legale) Estudio juridico (Studio Legale) Buna seara urmatoarea ecuatie: Casatorie intre x romanca y tunisian casatoriti in Italia iar casatoria a fost transcrisa si in Romania. acum vor sa ... (vezi toată discuția)