avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1407 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... CASS pentru venituri din cedarea folosintei bunurilor
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

CASS pentru venituri din cedarea folosintei bunurilor

Sunt pensionara si am un apartament inchiriat, deci obtin venituri din cedarea folosintei bunurilor. Intrucat aceste venituri sunt mult inferioare celor 12 salarii medii brute, conform legislatiei in vigoare nu trebuie sa platesc CAS. Mentionez ca sumele rezultate din inchirierea apartamentului sunt declarate in Declaratia unica.
Nu imi este clara insa in legislatie/codul fiscal situatia obligatiei de plata a CASS.
Pentru determinarea CASS, ar trebui cumulat venitul din cedarea folosintei bunurilor cu pensia? In afara declaratiei unice, ar mai trebui depusa vreo declaratie suplimentara in situatia mea? Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: rceclan , utilizator 01:21, 2 Martie 2019
Nu se cumuleaza cu pensia ci cu venitul din arenda, de exemplu daca aveti asa ceva. Si daca venitul net depaseste plafonul celor 12 salarii minime brute pe economie, completati in declaratia unica.
Multumesc..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fiscalitate - impozit pe venit, cas, cass berti berti Buna ziua, O persoana care are activitate independenta din servicii externe SSM si pentru care depune in fiecare an Declaratie Unica, cum ar trebui sa ... (vezi toată discuția)
Declaratia unica 2018 25379 25379 1-Sunt Persoana Fizica -pensionar. Daca CASS se cumuleaza la venituri din arenda si venituri din inchiriere bunuri daca depaseste pragul de 22.800 lei/an ; si ... (vezi toată discuția)
Pfa cu norma de venit + venituri din chirii. cum se impoziteaza? SpF2016 SpF2016 Sunt inregistrat ca PFA cu norma de venit. Platesc si contributii la CAS si CASS. As vrea sa dau un apartament in chirie (pe termen lung, nu in scop turistic) ... (vezi toată discuția)