In 17 august 2009 am depus actele la Serviciul de stare civila pentru schimbarea administrativa a numelui. De atunci si pana astazi nu am primit nici un raspuns, de nici o culoare. Ce sa ma fac doamne eu cu functionarimea asta, cu incompetenta si delasarea ce a cuprins toata tara? O fi epidemie?:))
De obicei aceasta procedura dureaza mai mult din practica pe care am vazut/o eu la Serviciul de evidenta a persoanei,insa acum si cu campania sunt ocupati sa faca carti de identitate la toata lumea sa aiba cu ce vota.Asa ca inarmati/va cu rabdare pana dupa alegeri......apoi vin sarbatorile.;)
Aceasta procedura dureaza in medie 6 luni...pentruca solicitarea dv va parcurge mai multe etape de verificare, Evidenta persoanei la nivel de sector, judet, tara, si verificari internationale(pentru ca nu cumva persoana solicitanta sa fi comis faradelegi prin alte tari si sa incerce sa scape in acest fel) Eu va sfatuiesc sa mergeti in audienta la Serviciul de Evidenta persoanei pe tara(in Bucuresti-str Obcina Mare)Dupa 5 luni cam pe acolo ar trebui sa se afle cererea...
In cazul in care se tergiverseaza situatia sau va este respinsa cererea, va puteti adresa Judecatoriei in raza careia domiciliati cu o cerere de chemare in judecata a serviciului de stare civila prin care sa solicitati incuvintarea schimbarii numelui. Procesul dureaza aproximativ 7-8 luni.
In conformitate cu art. 13 din Ordonanta nr. 41/2003 Serviciul public judeţean, respectiv al municipiului Bucureşti, verifică dacă sunt îndeplinite toate condiţiile prevăzute de prezenta ordonanţă şi, după analizarea temeiniciei cererii, precum şi a opoziţiilor făcute, propune, motivat, preşedintelui consiliului judeţean, respectiv primarului general al municipiului Bucureşti, emiterea dispoziţiei de admitere sau de respingere a cererii de schimbare a numelui, în termen de 60 de zile de la primirea cererii.