avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1043 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Divort
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Divort

Sora mea locuieste in Liban, a divortat, si acum ii expira pasaportul.Pentru a si elibera alt pasaport, trebuie sa depuna actele de divort in Romania. Mentionez ca, nu are nici o locuinta in Romania, deci unde trebuie sa depuna acte de divort, ca apoi sa i se poate elibera pasaport?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Avocat Tabrea Alexandru , Avocat 17:29, 3 Martie 2019
Nu ii da pasaport ca sa divorteze.
Libanul nu este in UE, deci trebuie formulată acțiune având ca obiect recunoașterea hotărârii străine!
Luați legătura cu un avocat!
Am gresit formularea.Sora mea are hotararea definitiva de divort, dar ca sa poata elibera pasaportul( pe numele vechi), trebuie depusa aceasta hotarare definitiva, undeva.
Unde, avand in vedere ca nu are nici un domiciliu stabil in Romania.
Multumesc, cu respect!

Avocat Tabrea Alexandru a scris:

Libanul nu este in UE, deci trebuie formulată acțiune având ca obiect recunoașterea hotărârii străine!
Luați legătura cu un avocat!

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Are hotărârea definitivă de divorț prononțată în Liban, recunoscută de instanțele românești?
Luați legătura cu un avocat pentru a vă edifica exact,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare divort in romania user_nou user_nou Buna. Cred ca aici este locul cel mai potrivit ca sa gasesc un raspuns corect pentru problema mea. Lucrurile stau asa: m-am casatorit la Ambasada Romana din ... (vezi toată discuția)
Divortat sau casatorit carolinagherman carolinagherman A propos de intrebarea citita adineaori despre casatorie si divort . amandoua in UK O persoana casatorita ce s-a stbilit in strainatate si apoi a divortat ... (vezi toată discuția)
Divort crystal crystal buna ziua ma numesc alina si sunt casatorita in liban si as dori sa divortez precizez ca , casatoria nu a fost inregistrata in romania iar el nu a venit deloc ... (vezi toată discuția)