avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 677 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Plata apa prin asociatie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Plata apa prin asociatie

Bună ziua
La noi în complex sunt 4 blocuri cu 4 asociații de proprietari. Dezvoltatorul a făcut un singur branșament la apa pe toate blocurile, deci factura la apa se emite pe numele lui cu consumul de apa toate blocurile. Cum putem plăti prin asociație apa? Dezvoltatorul trebuie să refactureze apa pentru fiecare bloc? Cum procedam dacă dezvoltatorul nu vrea sa refactureze?
Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Bloc Expert , Administrator imobile 22:46, 27 Martie 2019
Nu mai faceti afirmatii ca la piata... tot timpul hotului de hot ii este frica!

Dezvoltatorul ala, cine si de unde este el, are un bransament, Furnizorul de apa ii emite o factura pe baza contorului respectiv si omul vrea sa isi recupereze banii conform facturii.
Este treaba proprietarilor din bloc ca ei au vrut asociatii separate pe fiecare bloc la momentul acela si tot treaba lor cum isi impart costurile intre ei.
Cine pe cine fura in cazul asta?
Intre furnizorul de apa si devoltator factura se emite pe baza acelui unic contor.
Dezvoltatorul pe ce baza cere banii pentru marfa revanduta?Contorizeaza ceva?
Treaba lui era sa faca bransamente cu contor pt fiecare bloc!
Cred ca sunt mari probleme cu executia si proiectatea acestor blocuri!
Cine in ultimii ani face astfel de proiecte si le executa in astfel de conditii?
Poate samsarii de case.
NU mai aruncati pe bietii proprietatii neregulile facute de dezvoltator.
Auzi e treaba lor sa imparta costurile pentru ca un samsar castiga pe seama lor.
Daca vrea sa recupereze banii sa contorizeze fiecare bloc(pentru ca in proiect asa cred ca este prevazut)si apoi sa factureze pe baza contorului.Altfel cum stim ca blocul nr 4 a consumat X mc si are de platit YY lei ?CUM poti sa incasezi bani fara masura ?Pe ce baza??
E posibil ca blocul nr 1 sa consume 100 mc ,blocul nr 2 sa consume 150 mc,blocul nr 3 sa comsume 200 mc si blocul nr 4 sa consume 25o mc ?Cine fura ??
Ultima modificare: Miercuri, 27 Martie 2019
mitabiciclista, utilizator
Pai chiar asa, cine fura?
Va faceti ca nu pricepeti.
Va spun eu: cine pretinde niste banii fara nici o baza legala.NU poti sa iei bani fara sa justifici ce vinzi,CAT(aici trebuie sa ai verificare metrologica pentru instrumentul de masura fie el cantar contor ,altfel nu poti sa vinzi) vinzi,cu ce pret vinzi.
Ce e greu de priceput ?
Ultima modificare: Miercuri, 27 Martie 2019
mitabiciclista, utilizator
Asa este, sunt eu mai greu de cap. Ma retrag din aceasta discutie cu dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trei asociații de proprietari pe un singur branșament la apă. cum s-ar putea împărți cheltuielile în această situație? Ioan1988 Ioan1988 Buna ziua, referitor la situatia cu un singur bransament, am o speta: Exista 3 blocuri cu un singur bransament recunoscut de catre furnizorul de apa, ... (vezi toată discuția)
Repartizarea cheltuielilor facturate de asociatie pe consumul de apa din apartamente vladut2 vladut2 Locuiesc intr-un cartier cu toate blocurile contorizate la nivel de bransament si in apartamente. Cum se repartizeaza cheltuielile facturare de asociatie pe ... (vezi toată discuția)
Conducta furnzorului de caldura la subsolul asociatiei LILI25 LILI25 Intr-un bloc de 3 scari sunt 3 asociatii de proprietari, care au fost infiintate acum 15 ani. Inainte era o singura asociatie pentru tot blocul. Furnizorul de ... (vezi toată discuția)