avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 876 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Părăsire a locului accidentului
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Părăsire a locului accidentului

Am avut acum o săptămână un accident cu masina am lovit un om cu oglinda...eu am vrut sa il duc la spital ca ne cunoșteam dar el a zis ca nu,la o ora mai tarziu ma cheamă poliția la locul unde sa produs accidentul si imi ia permisul dup a care mi se eliberează o dovadă fără drept de conducere ...ce pot face sa mi se rezolve mai repede cazul nu vreau sa astept luni de zile aiurea după sa imi dea poliția un raspuns ...ar trebui să apelez la un avocat...tin sa mentionez ca persoana lovită nici nu a depus plângere si oricum nu o sa de-a impotriva mea ...vreau un raspuns
Cel mai recent răspuns: Lucian19943 , utilizator 17:53, 4 Martie 2019
Victima a fost la spital? are CML? Cum a aflat politia?
Din nefericire, dacă victima are nevoie pt vindecare de cel puțin 1 zi îngrijiri medicale, fapta va constitui infracțiunea de părăsire a locului accidentului, Pentru a ști pe viitor, dacă accidentați o persoană, chiar dacă ea nu dorește să fie dusă la spital, trebuie să anunțați măcar ambulanța.
Până la soluționarea cauzei, întru-un fel sau altul, nu o să aveți dreptul de a conduce.
Pentru urgentarea soluționării cauzei, s-ar impune trimiterea la dosarul cauzei, în apărarea dvoastră, a unui memoriu de clasare sau, după caz, de renunțare la urmărirea penală. Și sfatul meu este să vă angajați un avocat.

Avocat Matache Alexandru
Baroul Cluj
Păi victima nua fost la spital încă,ca trebuie sa meargă sa se duca la vâlcea sa isi faca asa zisa analiza

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Victima a fost la spital? are CML? Cum a aflat politia?

Tin sa mentionez ca persoana merge zi de zi la munca...si tocmai ce am vorbit cu el azi sa mergem impreuna miercuri la poliție sa de-aasa zisă declarație ca nu depune mărturie impotriva mea după care sa mergem impreuna la spital la vâlcea sa isi faca analiza aceea despre care mi-a spus poliția(nu ar trebui să nu ii iasa nimic la asa zisa analiza pentru ca nu are absolut nimic)

Alexandru Matache a scris:

Din nefericire, dacă victima are nevoie pt vindecare de cel puțin 1 zi îngrijiri medicale, fapta va constitui infracțiunea de părăsire a locului accidentului, Pentru a ști pe viitor, dacă accidentați o persoană, chiar dacă ea nu dorește să fie dusă la spital, trebuie să anunțați măcar ambulanța.
Până la soluționarea cauzei, întru-un fel sau altul, nu o să aveți dreptul de a conduce.
Pentru urgentarea soluționării cauzei, s-ar impune trimiterea la dosarul cauzei, în apărarea dvoastră, a unui memoriu de clasare sau, după caz, de renunțare la urmărirea penală. Și sfatul meu este să vă angajați un avocat.

Avocat Matache Alexandru
Baroul Cluj

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident de circulație SMarcel SMarcel Bună ziua Accident de circulație. În luna martie am avut un accident de circulație, lângă comuna Adâncata, județul Ialomița. Am intrat cu viteză ... (vezi toată discuția)
Informații dintr-un dosar penal Alex3101 Alex3101 Bună. Am avut un accident acum 4 luni. Am lovit 2 pietoni pe trecerea de pietoni (aceștia au fost transportați la spital și internați aproximativ 2 ... (vezi toată discuția)
Despagubiri accident cu victime clardeluna clardeluna Buna, In urma cu vreo 3 saptamani am avut intr-o intersectie un accident cu un logan in regim de taxi in urma caruia conducatorul taxiului a chemat ... (vezi toată discuția)