avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 335 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Poliția de frontieră ne-a controlat bagajele din ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Poliția de frontieră ne-a controlat bagajele din cala autocarului fără să ne înștiințeze, deci fără să fim prezenți. Este legal cum au procedat?

zilele trecute , intram in romania ca pasager, intr-un autocar , prin pct-ul de frontiera giurgiu. politia de frontiera, fara instiintarea pasagerilor si ca atare prezenta acestora, au controlat valizele , aflate in cala autobuzului. controlul a fost efectuat in rastimpul in care noi pasagerii asteptam sa ni se inapoieze actele de identitate. n-as fi realizat acest lucru, fiind noapte ,daca nu mi s-ar fi strigat numele sa cobor si sa descui valiza mea, care evident nu o putusera deschide. intrebare : este legal, cu exceptia unor situatii deosebite, deci in conditii normale, ca politia de frontiera sa deschida valizele , fara prezenta posesorului valizei? multumesc , anticipat
Ultima modificare: Luni, 4 Martie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: salontanul , utilizator 22:14, 10 Martie 2019
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legal este sa se deschida valiza în prezența pasagerului.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va multumesc mult. Mi-am imaginat ,fara a fi jurist, bazandu-ma pe cunostintele mele generale ref. la democratie si drepturile cetateanului, ca au facut o ilegalitate, abuz de putere, cum vreti sa-l numiti . Din pacate, desi toti din autocar au inteles cum s-a petrecut perchezitia, nimeni nu a protestat. Ba mai mult, la sosirea la bucuresti, am intrebat soferul daca politia are acest drept si era f. convins ca are acest drept. Din pacate cetatenii romani in mare majoritate nu isi cunosc drepturile. Raspunsul d-voastra imi da certitudinea ca pot sesiza Politia de Frontiera, pentru ca asemenea acte sa nu mai aibe loc. cu stima, arh.d.iacob
7 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
Politia de frontiera nu are atributii de control asupra bagajelor,in caz de ceva suspiciuni ,trebuiau sa cheme autoritatea vamala,inspectorul vamal trebuia sa faca doar in prezenta titularului controlul fizic
Ultima modificare: Luni, 4 Martie 2019
alex3x, utilizator
de cand circul pe ruta atena -bucuresti si retur, cu exceptia aeroporturilor, niciodata nu am vazut salariatii vamali la punctele de frontiera terestre pe acest traseu. si sigur nu vamesii au controlat bagajele din cala autocarului , deoarece dupa ce m-am reurcat in autocar , acelasi politist a controlat si locurile de bagaje de mana , aflate deasupra scaunelor pasagerilor.
Depinde de circumstante. De ex. poate primisera un pont ca e o bomba acolo. Anumite artificii sau petarde pot fi privite drept bombe.

Alte discuții în legătură

Amenda la vama Vladimir1_83 Vladimir1_83 Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu o problema. Cazul s-a produs astfel. In Istambul, la o parcare, doi cetateni de origine asiatica, in timpul noptii au intrat ... (vezi toată discuția)
Oprire si legitimare in trafic AndreiCT AndreiCT Buna ziua! As dori sa stiu daca Politia Transporturi Navale are dreptul sa opreasca masini in trafic, sa legitimeze conducatorul auto si pasagerii si sa ... (vezi toată discuția)
Politia de frontiera belami958 belami958 Buna ziua, Cand are voie politia de frontiera sa opreasca autovehicolele in trafic, in zona de frontiera, nu in punct de frontiera, pe drumurile ... (vezi toată discuția)