avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 615 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Sucursala ONG acord vecini
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Sucursala ONG acord vecini

Buna ziua! Vreau sa infiintez o sucursala pentru un ONG. Din ce am citit, e necesara hotararea AGA si depunerea declaratiei 061 la ANAF (avem sub 5 angajati). E necesar sa obtinem si acordul vecinilor pentru infiintarea sucursalei? Multumesc
Ultima modificare: Duminică, 3 Martie 2019
monicajung82, utilizator
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 01:04, 6 Martie 2019
Legislatia nu prevede ce anume trebuie sa verifice in concret ANAF - zice ca trebuie sa anexezi "actele doveditoare" referitor la acel sediu secundar. Unele organe fiscale se multumesc cu o copie certificata a unui conract de comodat sau inchiriere, altele cer si extras de Carte Funciara sau copie a actului de proprietate a celui care iti inchiriaza sau da in comodat spatiul. Am auzit si de cazuri rare in care au cerut acordul vecinilor si / sau asociatiei de proprietari, desi nu exista o baza legala expresa pentru a intra organul fiscal in asemenea verificari. Unele organe fiscale cer asa o dovada doar daca acel spatiu figureaza cu caracter locativ si in contractul de comodat sau inchiriere nu scrie in mod expres ca nu se vor desfasura acolo activitati cu publicul, cu membrii. care implica numar mare de persoane sau circulatie mare de persoane sau alte activitati care afecteaza caracterul rezidential al acelui spatiu. Si depinde desigur de ce activitati vrei sa desfasori in acel sediu secundar....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deschidere punct de lucru ong ceostoy ceostoy Buna ziua, Daca o asociatie (ONG) are sediul Social in Pitesti si isi desfasoara activitatea propriu-zisa in Bucuresti, ce trebuie sa fac pentru a declara ... (vezi toată discuția)
Acordul vecinilor pentru a deschide o sucursală asociație? CameliaDiana CameliaDiana Bună ziua, Doresc să deschid o sucursală a unei Asociații culturale (în același oraș în care este deschisă și Asociația) pentru a muta acolo o ... (vezi toată discuția)
Filiala suciu_diana suciu_diana Buna ziua, Potrivit OG 26/2000 o fundație nu poate înființa decât filiale. Intrebare-poate totuși să aibă, pe lângă sediul social, o alta locație ... (vezi toată discuția)