avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Titlu de proprietate gresit
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Titlu de proprietate gresit

In 2004 s-a emis un titlu de proprietate pentru bunurile aparținând părinților mamei, dar in acei titlu nu apare numele mamei ! Apare numele tatei care are o litera greșită si alte 4 persoane din 8 frati, care aveau dreptul de proprietate. Mama a facut dezbaterea moștenirii cu fratii ei iar acum a venit rândul nostru, al copiilor sa vedem drepturile ce ni se cuvine de la parinti.
Intrebare:
Cum putem noi ,copiii, sa cerem drepturile părinților de pe un titlul de proprietate unde nu apare numele mamei , numele tata lui este gresit , iar in vecinii la unele parcele de pământ sunt total greșiți?
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 20:44, 4 Martie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este greu de dat un raspuns fara a se vedea actele si fara o analiza a intregii situatii, si ca atare ar fi indicat sa va deplasati cu actele la un specialist. Un nume gresit nu ar fi o problema, insa pentru celelalte chestiuni trebuie vazute si restul actelor, certificate de mostenitor, acte de stare civila, acte de proprietate, s.a.m.d.
Am avut o situatie similara in familia sotiei: ultima litera a numelui bunicului era greșită, iar toate actele copiilor au fost emise gresit. La dezbaterea moștenirii s-a constatat greseala iar notarul a solicitat schimbarea titlului de proprietate sau a numelui urmasilor !!!
Ultima modificare: Luni, 4 Martie 2019
trandafir2, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, inteleg. Insa in acest domeniu al dreptului, situatie similara nu este egal cu situatie identica, adica ce vreau sa va spun prin asta, noi ne-am cam obisnuit, va credem pe cuvant, asta nu-i greu, dar trebuie vazute actele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenitor nementionat pe titlul de proprietate. succesiune. intabulare. MariusEmilian MariusEmilian Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in descifrarea unei situatii mult prea stufoase pentru mine! Scopul final al expunerii este intentia de a face ... (vezi toată discuția)
Certifica de deces ContSters77543 ContSters77543 Buna ziua, in urma cu cateva zile odata cu verificarea actelor pentru inceperea demersurilor pentru o succesiune am observat urmatoarele nereguli in acte: un ... (vezi toată discuția)
Succesiune , mostenitor nedeclarat , intabulare teren agricol . ContSters252403 ContSters252403 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in descifrarea unei situatii mult prea stufoase pentru mine! Scopul final al expunerii este intentia de a face cadastrul ... (vezi toată discuția)