Povestea find, mama mea nu sa despărțit prim divorț de soțul ei si doar a plecat, el nici pana acuma nu a băgat, tatăl meu nu a băgat divorț planul sau find ca in momentul in care împlinesc 18 ani sa imi ceara acordul ca sa imi fie el tata si a preferat să fie în concubinaji cu mama, pe certificatul de nastere al meu la început apaream ca find cu tatăl biologic dar acuma de fapt eram pe cel al fostului barbar care nu a băgat nici un divorț... in momentul actual eu am trăit si traiesc intr o casa a tatalui de când am apărut, el din relația anterioară mai are 3 copii care imi vin drept frați cu multi ani mai mari ca mine(sa zic 30 de ani avand ei) plecati in strainatate.. taicamiu a decedat acum o luna eu devin major in mai, acuma problema find ca eu daca nu dovedesc legal ca sunt fiul său nu osa am drept la casa.. eu sunt cu mama care trebuie sa ti refacă buletinul ca ea fost furat si nu are la cine sa fie loata in spatiu, cam cât ar costa toată treaba asta? Pana la ce varsta pot face? Unde se face mai exact? Cat ar costa un avocat? Sunt din constanța.
(1) Acţiunea în tăgada paternităţii poate fi pornită de soţul mamei, de mamă, de tatăl biologic, precum şi de copil. Ea poate fi pornită sau, după caz, continuată şi de moştenitorii acestora, în condiţiile legii.
(2) Acţiunea se introduce de către soţul mamei împotriva copilului; când acesta este decedat, acţiunea se porneşte împotriva mamei sale şi, dacă este cazul, a altor moştenitori ai săi.
(3) Dacă soţul este pus sub interdicţie, acţiunea poate fi pornită de tutore, iar în lipsă, de un curator numit de instanţa judecătorească.
(4) Mama sau copilul poate introduce acţiunea împotriva soţului. Dacă acesta este decedat, acţiunea se porneşte împotriva moştenitorilor lui.
(5) Tatăl biologic poate introduce acţiunea împotriva soţului mamei şi a copilului. Dacă aceştia sunt decedaţi, acţiunea se porneşte împotriva moştenitorilor.
Art. 433 -Tăgada paternităţii de către copil şi de către moştenitori
(1) Acţiunea în tăgada paternităţii se porneşte de copil, în timpul minorităţii sale, prin reprezentantul său legal.
(2) Dreptul la acţiune nu se prescrie în timpul vieţii copilului.
Te vei judeca cu sotul mamei tale pt tagada paternitate si cu fratii tai pt recunoastere si expertiza ADN.
Chiar daca vor dezbate succesiunea fara tine se va putea ulterior completa sau anula partial in instanta.
Astea sunt vestile bune. Vestile proaste sunt ca va dura si va costa destul de mult.