avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 984 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Cafeneaua avocaţilor Amânarea aplicări pedepsei
Discuție deschisă în Cafeneaua avocaţilor

Amânarea aplicări pedepsei

Pot duce contractul de munca din afara și certificatul de naștere al copilului cu dubla cetățenie care îmi poarta numele, ofițerului care se ocupa cu reabilitare, fără sa mai îmi ceara sa ma prezint la semnat?
Mulțumesc!
Aici este decizia luata de instanta.

Tip solutie: Amânarea aplicării pedepsei
Solutia pe scurt: În baza art. 396 alin. 10 din Codul de procedură penală raportat la art. 83 Cod penal stabileşte pedeapsa de 8 luni închisoare în sarcina inculpatului RĂDUCANU SILVIU (…), sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa alcoolului, prevăzută de art. 336 alin. 1 Cod penal. În baza art. 83 alin. 1 şi 3 Cod penal amână aplicarea pedepsei închisorii de 8 luni închisoare pe un termen de supraveghere stabilit în condiţiile art. 84 Cod penal, de 2 ani, de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri. În baza art. 85 alin. 1 Cod penal, pe durata termenului de supraveghere, inculpatul trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, precum şi întoarcerea; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În baza art. 86 alin. 1 şi 2 Cod penal pe durata termenului de supraveghere, datele prevăzute în art. 85 alin. 1 lit. c) - e) se comunică Serviciului de Probaţiune. În baza art. 404 alin. 3 Cod procedură penală atrage atenţia inculpatului asupra consecinţelor nerespectării măsurilor de supraveghere şi ale săvârşirii de noi infracţiuni în cursul termenului de supraveghere. În baza art. 274 alin. 1 Cod procedură penală obligă inculpatul să plătească suma de 1.100 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat, din care suma de 1.000 lei aferentă urmăririi penale. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 28.02.2019.
Document: Hotarâre 81/2019 28.02.2019

Cel mai recent răspuns: Alexandru Matache , Avocat 17:03, 4 Martie 2019
Dacă întrebarea e dacă puteți să plecați din țară întrucât aveți motive temeinice în acest sens, fără a mai participa la întâlniri frecvente cu consilierii de probațiune, răspunsul este că nu, dar dacă vâ veți prezenta cu documentele la serviciul de probațiune și le veți explica situația dvoastră, veți putea stabilit de comun acord ca întâlnirile să aibă loc mai rar. când puteți veni în țară.

Avocat Matache Alexandru
Baroul Cluj
Mulțumesc de răspuns. Deci ma pot prezenta la ofițerul de probatiune cu contractul de munca din afara și certificatul de naștere al copilului, explicându-i situația, va accepta sa vin mai rar la semnat, nu?

Alexandru Matache a scris:

Dacă întrebarea e dacă puteți să plecați din țară întrucât aveți motive temeinice în acest sens, fără a mai participa la întâlniri frecvente cu consilierii de probațiune, răspunsul este că nu, dar dacă vâ veți prezenta cu documentele la serviciul de probațiune și le veți explica situația dvoastră, veți putea stabilit de comun acord ca întâlnirile să aibă loc mai rar. când puteți veni în țară.

Avocat Matache Alexandru
Baroul Cluj

Da, se poate. În funcție de ce îi prezentați și cum discutați cu dumnealui.

Avocat Matache Alexandru
Baroul Cluj

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Interzicerea dreptului de a conduce in perioada de supraveghere german1981 german1981 Buna ziua, As dori sa stiu daca in urma sentintei de mai jos, respectiv amanarea aplicarii pedepsei, pot sa conduc vehicule din categoria A1(scuter) in ... (vezi toată discuția)
Anularea permisului de conducere Mihaela.M00 Mihaela.M00 Buna ziua, Cum pot afla daca in urma unei sentinte date de judecatorie a fost anulat si permisul de conducere? In solutie nu este mentionat nimic despre acest ... (vezi toată discuția)
Amanarea aplicarii pedepsei lemon007 lemon007 Buna ziua,am si eu o intrebare daca se poate. Daca am dosar penal pt. conducere fara permis, in urma caruia pedeapsa s-a amanat cu 2 ani ,in care sunt sub ... (vezi toată discuția)