avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1013 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident, concluzii eronate polițiști
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident, concluzii eronate polițiști

Buna
Am si eu o intrebare si va multumesc daca ma-ti putea ajuta
Sotia mea a fost implicata intr-un accident in fata blocului.
Mai exact in intentia de a se parca in parcarea personala care se afla pe partea stanga ...a semnalizat stanga sa asigurat si a efectuat manevra.
Un alt autoturism venea din spate si a lovito (parte laterala stanga...usa din spate duar dupa care a parasit locul accidentului.
Acum...politia sosita la fata locului au constatat imediat ca sotia mea e vinovata ca nu sa asigurat...
Dar lovitura laterala spate demonstreaza ca ea era deja ""aproape parcata" existand duar cate o banda pe sens.
Sotiei mele ia fost ridicat permisul si iau deschis dosar penal pt vatamare....
Victima fiint tot sotzia mea..deoarece ca giamul soferului sa spart a lovito la fata si a fost transportata la spital.
Dat fiind faptul ca in apropiere exista si o camera de luat vederi...politia locala au constatat ca respectivul circula cu mare viteza ..intr-o zona de 50 dar au spus ca din moment ce nu exista radar ei nu pot demonstra ce viteza avea .
Acum eu zic....sunt eu tampit sau trebuie sa iau pe cineva de gat...pt ca nu mai intzeleg nimic.
Mentionez ca impactul a fost pe contra sens sa zic asa.. soferul din spate a vrut sa depasasca
Ultima modificare: Luni, 4 Martie 2019
Ronald77, utilizator
Cel mai recent răspuns: Péter Varga , Avocat 07:23, 4 Martie 2019
Bună ziua!

În cazul în care puteți să dovediți că soția dvs. a respectat toate obligațiile prevăzute de Codul rutier pentru efectuarea unei asemenea manevre, și vina în producerea accidentului îi aparține exclusiv celuilalt participant în trafic, puteți formula plângere contravențională împotriva procesului-verbal prin care s-a constatat vina soției dvs. în producerea accidentului și puteți solicita anularea acestuia și restituirea permisului de conducere, întrucât celălalt șofer nu a respectat obligația prevăzută de art. 45 din OUG 195/2002, conform căruia vehiculul al cărui conducător a semnalizat intenția de a merge spre stânga, se depășește numai de la partea dreaptă.
Ultima modificare: Luni, 4 Martie 2019
Péter Varga, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident masina (depasire) Robertrobi Robertrobi Buna seara as dori sa va cer o parere,astazi am avut parte de un eveniment rutier, Mergeam linistit cu 60 km in fata mea era un taximetrist mergea incet pe ... (vezi toată discuția)
Viraj stanga versus depasire coloana pe linie continua. cine este vinovat? r_a_henegar r_a_henegar Va supun spre dezbatere si consiliere urmatoarea speta: Drum national. Zona de actiune a indicatorului \"Depasirea interzisa\". Linie continua (intrerupta ... (vezi toată discuția)
Accident rutier - cine este vinovat? Ionatan Ionatan In urma cu cateva zile ma aflam pe un drum in depasirea pe contrasens a 2 masini (deparirea era permisa, linie discontinua) am ajuns in dreptul masinii a II-a ... (vezi toată discuția)