avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept de proprietate în concubinaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept de proprietate în concubinaj

Buna!
Am si eu o intrebare;stau in concubinaj de 10 iar acum vrem sa construim o casa,bineînțeles ca va fi pe numele lui.In caz de despartire,eu ce drepturi am ?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 14:04, 4 Martie 2019
Ok,multumesc!cu asta m-am lamurit!
Dar daca noi ne casatorim dupa ce el are proprietatea,in caz de deces,ce se va intampla cu casa,el neavand copiii
O veti mosteni dvs in calitate de sotie supravietuitoare, impreuna cu fratii lui si cu socrii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Într-o relație de concubinaj veche (15 ani), unul dintre parteneri achiziționează un apartament cu credit imobiliar. poate face imobilul obiectul unui proces de partaj dacă decid să se despartă? contadoicontadoi contadoicontadoi Buna ziua! Daca in cadrul unui concubinaj de 15 ani una dintre parti contracteaza un credit imobiliar si achizitioneaza un apartament, fara ca partea cealalta ... (vezi toată discuția)
Mostenire dupa moartea sotului,nefiind legitim casatotiti Mănescu Eugenia Mănescu Eugenia Verisoara mea a trait 18 ani cu un barbat care a murit in accident.El are urmasi care acum vor impartirea averii.Intrebarea mea este:Ea nu are nici un drept ... (vezi toată discuția)
Concubinaj handsu handsu Daca in cadrul unui concubinaj femeia contribuie la constructia unei case cu o suma importanta ,fapt pe care barbatul recunoaste printr-o declarate olograf ... (vezi toată discuția)