avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Într-o relație de concubinaj veche (15 ani), unul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Într-o relație de concubinaj veche (15 ani), unul dintre parteneri achiziționează un apartament cu credit imobiliar. Poate face imobilul obiectul unui proces de partaj dacă decid să se despartă?

Buna ziua!
Daca in cadrul unui concubinaj de 15 ani una dintre parti contracteaza un credit imobiliar si achizitioneaza un apartament, fara ca partea cealalta sa fie nici macar girant, in eventualitatea unei despartiri apartamentul poate face obiectul unui partaj?
Ultima modificare: Miercuri, 5 Iunie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: ÞUCMEANU SIMONA MARIA , utilizator 10:59, 8 Iunie 2019
Buna ziua,
Nu poate face obiectul unui partaj, este bun propriu al cumpaatorului, concubinajul nu are nici-o relevanta la noi, doar casatoria este recunoscuta legal.
Dar partea cealalta are drept de creanta pentru eventualele rate achitate, investitii in casa...dar trebuie sa le ceara in instanta dar si sa dovedeasca aportul adus.
Ionut.ion, utilizator
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu, concubinajul nu este asimilat căsătoriei în legislația mioritică, indiferent de durata acestuia.
Multumesc mult pentru raspunsuri!
contadoicontadoi, utilizator
am fost in aceeasi situatie dupa 23 de ani . nu exista , dupa cum vi s-a mai spus nicio lege in acest sens . eu am platit scump acest concubinaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concubinaj - efecte cu privire la bunurile dobandite alina3552 alina3552 Buna seara, Locuiesc de 3 ani de zile cu iubitul meu si doresc sa imi cumpar un apartament prin prima casa numai eu deoarece ma incadrez cu salariul singura ... (vezi toată discuția)
Partaj smj smj Buna iua, Buna ziua, V-as ruga sa ma lamuriti asupra unei situatii: - un cetatean conviatuieste o perioada de 5 ani in concubinaj, timp in care ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate în concubinaj grasunel grasunel Buna! Am si eu o intrebare;stau in concubinaj de 10 iar acum vrem sa construim o casa,bineînțeles ca va fi pe numele lui.In caz de despartire,eu ce drepturi ... (vezi toată discuția)