avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Permis de conducere retinut. Bataie de joc la politie
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Permis de conducere retinut. Bataie de joc la politie

Undeva la sfârșitul lui Septembrie aveam un Passat din 99' 1.8T. Foarte intretinuta masina.. Am văzut pe un grup de vânzare de pe Facebook un anunț al unui individ "Sîia Marius" care locuia în Iasi... Avea un "BMW 320Ci" cu volan pe dreapta și automat . A scris o întreaga poveste acolo, ca a făcut Swap de la 2.0i la 3.0... Ca a schimbat cardan, grup brate... Pe scurt tot ce se schimba la un Swap de motor. I-am trimis mesaj și i-am propus un schimb. La prima vedere părea interesat. I-am trimis mai multe poze și video cu masina mea ca să nu bat drumul pana la Iași degeaba. El nu a putut sa îmi trimita fiindca îmi spunea ca muncește de dimineata pana Seara la 8. Am vorbit și la telefon și îmi tot bătea apropouri sa ma duc în acea zi la el. Într-un final am căzut în capcana și am plecat la el... Ce-i drept am plecat pe la ora 8 din Focșani dar mi-a promis ca dacă ne înțelegem, următoarea zi se duce la primărie și imi scoate fiscalul și eu la fel. Ma rog, îl iau pe un prieten cu mine ajungem acolo pe la vre-o 00:00 fiindca drumul a fost foarte greu și numai ceață iese și el și vedem mașinile. Mergem într-un peco sa fie lumina și încep sa o analizez. Primul lucru care mi-a sărit în ochi a fost portbagajul care în loc de 320Ci scria 330ci. Și l-am întrebat de ce nu scrie 320 și mi-a spus ca a fost lovit in spate și a găsit portbagaj la dezmembrări de 330ci și a rămas asa scrisul și mi-a mai zis ca radiatorul interior pierde apa și trebuie schimbat dar mi.a dat radiator de schimb. Am căzut în capcana și de data asta.. M-am uitat la motor și am văzut ca protecția ventilatorului era rupta oarecum în partea stânga și pe partea aceea erau ceva urme albe.. Am început sa ii pun întrebări dar a zis ca e vasilina acolo... asta nu am crezut-o. Văzând ca nu mai sunt asa interesat de ea mi-a înșirat toate actele și a început sa îmi zică ca e primul proprietar ca a întreținut-o si alte vrăjeli. Am luat actele și m-am uitat la seriile de sașiu dar nu am verificat toată seria ci jumătate cred dar se potrivea... Am citit cam jumătate din el fiindca deja se făcuse târziu și eram foarte obosit. Am batut palma cu el i-am dat cheile de la a mea și cartea mare a Passat-ului fiindca talonul era în germania pentru a radia masina de acolo. Ne-am înțeles când îmi vine talonul, și actele îl trimit și îmi trimite și el cartea mare a mașinii și actele vânzare cumpărare cu fiscal.
Am plecat de la Iași nu am mers 10 kg și sa aprins martorul ca nu mai am apa. Omul "uitase" în spate un bidon de 5L de apa. Țin sa iti spun ca ma opream din 10 în 10 min și completam când se aprindea apa în bord. am băgat 8 L de apa 200km pana am ajuns în Focșani. A doua zi mi-am dat seama ce prostie am făcut. Radiatorul era spart, nu cel din interior (calorifer), acele urme albe care erau și pe elice și pe radiator și stropi pe motor era o soluție de curățat radiatorul (bănuiesc ca a explodat un furtun ceva...). La nici o săptămână ma oprește politia pentru un control. Polițistul văzuse pe spate 330Ci și în talon 320. Am încercat sa ii explic ca am cumpărat masina și a schimbat portbagajul. M-a pus sa deschid capota și a văzut ca seria nu coincide... În cele din urma am ajuns am dat declarație mi-a reținut permisul și actele cu plăcuțele de înmatriculare și mi-a întocmit dosar penal pentru punerea în circulație a unui veh neînmatriculat. Masina încă figura în Anglia cu numerele bine ca nu era furata sau radiata ca mai aveam o fapta. L-am sunat pe respectivul și nu a recunoscut nimic în cele din urma nu am mai reușit sa dau de el.
Ce as putea sa fac sa imi recuperez permisul? Am mare nevoie de permis fiindca nu imi gasesc un loc de munca si nu am cu ce sa ma intretin. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Alexandru Matache , Avocat 17:16, 4 Martie 2019
Din păcate, până la finalizarea dosarului și adoptarea unei soluții de către procurorul care instrumentează dosarul, nu o să vă recuperați permisul. Puteți face o cerere de urgentare a cercetărilor penale, eventual.

Avocat Matache Alexandru
Baroul Cluj

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Masina radiata fiscal dintr-o "greseala" botezanu botezanu Buna ziua! O sa fiu cat mai succint posibil. Am gasit o masina, mi-a placut, am mers, am vazut-o, am dus-o in reprezentanta, totul a fost ok. Am facut actele ... (vezi toată discuția)
Am cumparat o masina si am fost pacalit AlexBC AlexBC Buna seara, Va rog din suflet sa ma ajutati cu aceasta problema. Sunt din Bacau si ieri am cumparat o masina din Focsani de pe un site auto. In anunt ... (vezi toată discuția)