avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 162 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Colegiul consilierilor juridici
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Colegiul consilierilor juridici

Sunt consilier juridic din 2007 .Ptr ca nu am avut activitate care presupunea prezentarea in fata instantei nu m am inscris in Colegiu.Cum trebuie sa procedez daca o sa fie nevoie sa ma inscriu.Exista consecinte ca nu am facut acest lucru?
Cel mai recent răspuns: lia19 , utilizator 13:15, 4 Martie 2019
Din ce știu eu nu este obligatorie înscrierea, dar studiați legea și statutul sau, mai bine, mergeți direct la organul profesional și interesați-vă!
Consecințe nu există!
Ultima modificare: Luni, 4 Martie 2019
Avocat Tabrea Alexandru, Avocat
Discutabil.Se pare ca este obligatorie inscrierea.Si aceasta presupune inregistrarea, primirea unei embleme, unui numar de identificare-inregistrarea in Colegiul Consilierilor juridici , dreptul de a beneficia de roba si mai ales posibilitatea de a aparea in fata instantei de judecata ca reprezentat al institutiei angajatoare. De asemenea se plateste o taxa de 180,00 lei /anual.Iar vis a vis de aceasta taxa nu stiu cine are obligatia de a o plati:consilierul juridic sau institutia angajatoare??
Obligatia de a plati taxa ii revine consilierului juridic si nu entitatii angajatoare...
La functionarii publici , se spune clar ca obligatia ii revine angajatorului.Ori, la consilierii juridici nu este precum in cazul profesiei de avocat.Un avocat munceste pentru sine ,consilierul juridic nu munceste in interes personal si de aceea nu prea vad normal sa platesc din buzunatul propriu in conditiile in care castigarea unui proces in instanta nu mi aduce mie un avantaj ci institutiei pe care eu o reprezint . In cazul altor profestii liberale ,anual se plateste o cotizatie la o uniune a artistilor, scriitorilor, etc .Plata acestei cotizatii are drept scop, o data cu iesirea la pensie, un surplus acordat de catre uniunea respectica , tocmai ca urmare a platii anuale a acestei cotizatii.Ideea este nu ca se plateste ci de ce trebuie sa fie platita de catre consilierul juridic care este salariat al unei institutii si ceea ce face in instanta nu este in interes personal, dupa cum am precizat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxe profesionale consilier juridic oanaportar oanaportar cotizatia anuala face parte din categoria taxelor profesionale platite de consilierul juridic ? aceasta cotizatie platita de consilierul juridic o ... (vezi toată discuția)
- este obligatorie înscrierea în colegiul consilierilor juridici ... oanaportar oanaportar - Este obligatorie înscrierea în colegiul consilierilor juridici ? Bună ziua ! Vă rugăm să ne ajutați cu un răspuns cu privire la următoarea ... (vezi toată discuția)
Indrumatori stagiu consilieri juridici Iulian81 Iulian81 De unde sa-si gaseasca consilierii stagiari indrumatori si mai ales cum sa respecte Statutul profesiei de avocat daca ei sunt cam cu totul alt ceva... ? Adica ... (vezi toată discuția)