avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 577 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... Taxe profesionale consilier juridic
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

Taxe profesionale consilier juridic

cotizatia anuala face parte din categoria taxelor profesionale platite de consilierul juridic ?

aceasta cotizatie platita de consilierul juridic o deconteaza angajatorul sau nu ?

ce prevedere legala arata aceasta obligatie a angajatorului de a deconta cheltuielile efectuate de consilierul juridic ?
Cel mai recent răspuns: oanaportar , utilizator 23:32, 7 August 2013
cum trebuie procedat pentru ca angajatorul sa deconteze
suma platita de consilierul juridic ?
este vorba de cotizatia anuala

Daca lucrati intr-o societate privata, pur si simplu ca orice decontare normala, informati Uniunea ca taxa este platita pe numele societatii.
Daca lucrati intr-o institutie publica: faceti referat de necesitate, informati Uniunea ca taxa este platita pe numele institutiei, apoi prezentati institutiei chitanta.
Este vorba de o institutie publica.

Dar institutia publica face distinctie intre:
- taxa de inscriere - pe care sustine ca o poate deconta,
- in schimb sustine ca nu poate deconta - cotizatia anuala platita de consilierul juridic angajat.
Motiv: taxa de inscriere - este mentionata printre taxele profesionale ( prevazute in lege ), in timp ce cotizatia anuala nu.

Asadar, cotizatia anuala i se deconteaza consilierul juridic angajat sau nu ?
Eu zic ca da.
Contabilitatea refuza decontarea intrucat nu exista nici o prevedere legala
( care sa indice decontarea cotizatiei anuale pt. cons.jur.
- sustine ca aceasta taxa trebuie sa o suporte acesta, nu institutia publica !)

Alte discuții în legătură

Decontare sa nu a taxelor de inscriere a juristului ? oanaportar oanaportar Institutia noastra a angajat anul acesta un consilier juridic. Colegul meu, consilier juridic a fost inscris in anul 2015 in Colegiul Consilierilor ... (vezi toată discuția)
Colegiul consilierilor juridici lia19 lia19 Sunt consilier juridic din 2007 .Ptr ca nu am avut activitate care presupunea prezentarea in fata instantei nu m am inscris in Colegiu.Cum trebuie sa procedez ... (vezi toată discuția)
- este obligatorie înscrierea în colegiul consilierilor juridici ... oanaportar oanaportar - Este obligatorie înscrierea în colegiul consilierilor juridici ? Bună ziua ! Vă rugăm să ne ajutați cu un răspuns cu privire la următoarea ... (vezi toată discuția)