In cazul in care am o suprafata de 32 m.p. data in folosinta unei farmacii cu contract de comodat si eu in declaratia fiscala pentru stabilirea impozitului anual , nu cunoesc valoarea cum procedez ?
Partea aceea nu o completati caci stiu ei valoarea. Asta daca la adresa respectiva pe langa camere delocuit se desfasoara si activitati economice iar cheltuielile cu utilitățile nu sunt înregistrate în sarcina persoanei care desfășoară activitatea economică"
- NU SE DEPUNE niciun alt document justificativ(raport de evaluare, certificat constatator de la ORC, acte de la ANAF, balante, contracte de inchiriere, comodat etc)
Daca insa la adresa cladirii se desfasoara activitati economice ca punct de lucru confom certificat constatator de la ORC (adica destinatia nu mai e mixta – e exclusiv alocata persoanei juridice);
- Nu conteaza cine deconteaza utilitatile ;
- In acest caz este nevoie de un raport de evaluare intocmit de un evaluator autorizat UNEAR iar IMPOZITUL VA FI CALCULAT NEREZIDENTIAL A FI CALCULAT PRIN INSUMAREA IMPOZITULUI PT PARTEA REZIDENTIALA CU CEA NEREZIDENTIALA.
Daca pentru ea platiti impozit la primarie, da. Mergeti mai intai si la inspectorul de la directia de impozite si taxe sa va spuna si ei concret ce trebuie.
Impozit pe cladiri
Bogdan1973
Buna dimineata. Prin HG nr. 159/2016 pentru modificarea şi completarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal la titlul ... (vezi toată discuția)