Am făcut plăți în contul asociației cu specificația destinației (cotele întreținere restantă și cote penalizări). Are dreptul asociația să le schimbe destinația?
buna ziua. daca am facut plata in contul asociatiei de proprietari ai blocului, pe o suma cu specificatia ca este depusa pentru cotele de intretinere restanta si o alta suma suma cu specificatia ca este pentru cotele de penalizari,administratia are dreptul legal sa schimbe destinatia sumelor depuse sau sa faca scazamantul din fisa debitoare a apartamentul dupa cum doresc ei sa imparta aceste sume depuse? care este timpul legal, de la intarea in contul asociatiei a oricarei sume depuse, pana la efectuarea scazamantului din fisa debitoare a apartamentului? multumesc anticipat pentru lamuriri.
Dar de ce nu intrebati acolo la asociatie, este mai usor pe forum?
Daca aveti sume mai mari in debit, regula este ca se incaseaza debitele care au "vechime" mai mare. Va sfatuesc sa mergeti la asociatie, sa discutati, sa va intocmeasca un angajament de plata pe care sa-l respectati. Totul scris/parafat, sa dat dovada de seriozitate pen'ca asociatia va poate actiona in instanta!
ynocentta
Utilizator 3din 3 utilizatori consideră acest răspuns util
Unde este lege nu este tocmeala
Exista dispozitii concrete referitor la modalitatea de stingere a debitelor respectiv se achita concomitent sumele cele mai vechi +penalizarile aferente
Daca asociatia de proprietari inregistreaza sumele strict pentru acoperire intretinere lunara
,raman in evidenta penalizarile pentru intretinerea neachitata in termenul stabilit care pot atrage alte penalizari
Exemplu: un proprietar are restante de 18 luni, sa zicem. Astazi plateste prin banca si zice el ca p[ateste cotele pentru ianuarie 2019, ultima lista afisata. Dumneavoastra ziceti ca asa e corect si administratorul trebuie sa lase restantele de 18 luni cu tot cu penalizari si sa ii ia doar ianuarie 2019?
Cu privire la acele sume prescrise asociatia nu are dreptul de a face in asa fel incat sa le considere achitate daca nu au fost achitate.
In cazul in care sunt restante care nu sunt prescrise conteaza mai putin ordinea si este cumva firesc sa se considere achitata o intretinere veche daca nu exista neintelegeri pe alte luni.
De pilda, daca se trec la intretinere 5 persoane in loc de doua este posibil ca persoana sa achite pentru doua persoane si nu pentru 5.
Nimeni nu poate fi obligat sa plateasca o intretinere decat in baza unei hotarari judecatoresti dupa ce va cenzura instanta legalitatea stabilirii cotelor de asociatie.
Nu stiu daca ati inteles ce am zis dar o persoana are dreptul de a astepta sa fie data in judecata pentru una sau mai multe luni daca s-a intamplat ceva ilegal.
Mai consider ca este legal a se lua pe luna ianuarie 2019 daca persoana asa intelege sa achite.
Asociatia poate da in judecata persoana pentru celelalte luni mai vechi si sa obtina hotarare judecatoreasca.
Chitanta intretinere
Florans
Administratorul unui bloc are dreptul sa emita o chitanta pentru plata intretinerii, pe care este mentionat \'restanta intretinere\', iar in contabilitate sa ... (vezi toată discuția)