Dacă este vorba despre o cauză penală și vă încadrați în dispozițiile art 90 Cod Penal.
Dar chiar și în acest caz eu aș opta pt avocat ales care evident că-și dă silința mult mai tare.
Da se poate, doar ca la noi avocatul din oficiu vine, sta, da din cap si cam atat. Asta am vazut cu ochii mei. Nu cere o amanare de 30-45 minute sa arunce un ochi in dosar sau ceva. Instanta nu are obligatia sa-i spuna avocatului ce si cum. Asa ca da, mai bine un avocat ales, dupa cum a spus si cei doi avocati :)
Da, se poate si la civil, cu o cerere de ajutor public judiciar, astfel incat onorariu va fi acordat de catre stat pentru un avocat din oficiu daca dovediti ca nu aveti venituri. Dar, sincera sa fiu, mai bine va reprezentati singur. Asa am inceput si eu: n-aveam bani de avocat, m-am reprezentat singura si acum am ajuns studenta la Drept, in curand eu insasi avocata. De putut se poate, recomandabil nu-i...
Avocat din oficiu
mebebe
am si eu o mica intrebare. daca a fost desemnat un avocat din oficiu intr-un dosar penal, dar acesta a cerut 400 ron pentru redactarea concluziilor scrise este ... (vezi toată discuția)