avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Achiziție marca inregistrata
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Achiziție marca inregistrata

Bună ziua. Ce diferențe sunt intre achizitia unei marci înregistrare pe persoana fizica si cesionata catre o PJ și achizitia direct pe persoana juridică. Marca înregistrată va fi monetizata de către un SRL.

În ce cazuri poare o marca înregistrată, face obiectul unei executări silite?

Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: m1rcea , utilizator 08:58, 6 Martie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
drepturile asupra marcilor se transmit prin cesiune sau licentiere. ca marca este in patrimoniul dvs personal si o licentiati firmei sau ca e in patrimoniul firmei, e o problema de cashflow si contabilitate. E legal in ambele feluri. De ex., Coca Cola SUA a licentiat marca proprie catre Coca Cola Hellenic.
odata inregistrata, marca devine parte a patrimoniului detinatorului si, da, poate face obiectul executarii silite. e mai complicat, fiindca este unul din bunurile greu de evaluat.
Ultima modificare: Marți, 5 Martie 2019
adriandimitriu, utilizator
Mulțumesc pentru răspuns. Și atunci cine, ce mă sfătuiți - sa demarez procedurile de Marcă înregistrată pe persoana fizica sau pe persoana juridică?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de comodat torex2 torex2 Daca am inregistrat o marca la osim ca persoana fizica si vreau sa o pun la dispozitia srl-ului in care sunt asociat unic, pot face acest lucru printr-un ctr ... (vezi toată discuția)
Vanzare marfuri sub denumire protejata OANA GORAN OANA GORAN va rog daca aveti ceva timp sa deslusiti textul de mai jos si sa va spuneti parerea(nu am baut nimic inainte de a scrie textul, asa l-am primit, face parte ... (vezi toată discuția)
Cedare marca catre o firma damianhv damianhv Sunt titularul unei marci si doresc sa o cedez catre o firma. Cum se poate face legal si in ce mod voi fi impozitat? Va multumesc anticipat. Damian (vezi toată discuția)