avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 441 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Certificat casatorie strain
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Certificat casatorie strain

Buna ,

M-am casatorit anul trecut in Filipine si doresc sa imi inregistrez certificatul in Romania .
Am urmatoarelele acte :
1 Certificat casatorie legalizat si supralegalizat + tradus si autentificat de notar din romania
2 Certificat nastere al sotie legalizat si supralegalizat + tradus si autentificat de notar
3 Cazier juridic al sotiei legalizat si supra legalizat + tradus si autentificat de notar
4 Copie dupa buletin al sotie, copie dupa pasaport al sotie
5 Certificat nastere al meu + copie
6 Buletinul meu + copie
7 Cazierul meu
Cand am fost la primarie au mai cerut declaratie notariala din partea sotiei ca dupa casatorie va folosi numele meu de familei.
Eu am adus 2 acte doveditoarea din partea sotiei ca ea foloseste deja numele meu BULETINUL SCHIMBAT + CAZIERUL JURIDIC deja apar cu numele meu .
In 2 saptamani si noul pasaport va fii cu numele meu.
Intrebarea mea este dece mai trebuie sa dea declaratia notarila ca dupa casatorie va folosi numele meu , cand deja am 2 acte oficiale cu numele meu?
Inteleg ca pe certificatul de casatorie nu e specificat acest lucru , dar actele deja dovedesc acest lucru (buletin + cazier juridic )
Nu o pot da eu la un notar din romania acea declaratie pe propria raspundere?
Doresc sa evit aceea declaratie deoarece mai salvez niste bani + timp ...
Multumesc anticipat pentru raspunsuri
Cel mai recent răspuns: Ianko33 , utilizator 14:17, 6 Martie 2019
Salut
Am rezolvat problema ...
Din pacata trebuie sa fac acel document notarial chit ca deja acele acte sunt schimbata...
Si pe langa mai trebuie si declaratie notariala cu regimul matrimonial ales ...
Am comentat deoarece cineva poate mai e in situatia mea .....

Traim in Romania si asta de ocupa tot timpul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de casatorie strain recunoscut in romania anymor anymor Buna seara! Stie cineva ce acte trebuie depuse la Oficiul de stare civila pt a se elibera un certificat de casatorie aici in Romania daca, casatoria a avut ... (vezi toată discuția)
Schimbarea numelui alinamovileanu1980 alinamovileanu1980 Sunt casatorita de un an si as dori sa stiu daca sotul meu ar putea sa si schimbe numele de familie, adica sa il ia pe al meu. Mentionez ca avem un copil care ... (vezi toată discuția)
Carte identitate permis pasaport cristianjuvete cristianjuvete Buna ziua, Am efectuat o casatorie in strainatate intre cetatean sud african si cetateanca romanca. Certificatul de casatorie (unnabriged) a fost emis de ... (vezi toată discuția)