avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 876 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodia copiilor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodia copiilor

Buna ziua .
Problema pe care o voi prezenta este mai delicată și nu am reusit sa gasesc nici o informatie in mediul online până acum despre această situație!
Este vorba despre o familie stabilită de aproximativ 10 ani in germania , cu doi copii de 17 respectiv 12 ani!
În urma cu cativa ani părinții au divortat. Copiii sunt in grija mamei. Tatăl, deși a fost obligat la plata unei pensii alimentare nu si-a onorat absolut niciodată obligațiile si mai mult de atat ă parasit germania declarandu-si falimentul ( da este posibil aici ca persoana fizica) in urma acumulării unor datorii foarte mari . Pentru tata este practic imposibil sa mai revina aici deoarece in momentul in care va apărea la fisc cu venituri se ca încerca recuperarea datoriilor.
Problema este urmatoarea : in baza decesului mamei , se poate obține custodia copiilor de către un alt membru al familiei , in cazul de fata de către sora mamei?! Dacă Da, prin ce mijloace? Precizez ca toate persoanele din acest caz încă dețin cetățenie română si sunt stabilite în germania , mai puțin tatăl copiilor căruia i-am prezentat situatia mai sus.
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Jedaro , utilizator 22:01, 5 Martie 2019
Toate aceste aspecte trebuie discutate cu un av german,măsurile privind minorii se vor judeca după legea germană.Ca av care profesam in Romania nu putem cunoaște legislația altor state asa cum cred unii utilizatorilor In Germania în mod cert nu se gasesc astfel de info pe forumuri asa ca in singura solutie este plata unui onorariu.
Ultima modificare: Marți, 5 Martie 2019
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
Are sanse si tatalnsi ruda.
Se va examina la proces care este interesul superior al minorului.
Au sanse si tatal si ruda.
Se va examina la proces care este interesul superior al minorului.

Avocat Claudiu Lascoschi 
Baroul București
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Domnule avocat Niculescu, la divorț si procesul pentru custodia copiilor , statul german a spus persoanelor in cauza sa se judece în românia deoarece sunt cetățeni români! Asta este singurul motiv pentru care am ales sa scriu aici. Deoarece am crezut ca aceasta problema trebuie definitivată tot in romania...nicidecum crezând că avocații români cunosc legislația tuturor tarilor din UE, iar onorariul nu este o problema deoarece aici există si plătim asigurare pentru asistență juridică....Multumesc totusi pentru răspunsul dumneavoastra prompt!

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Toate aceste aspecte trebuie discutate cu un av german,măsurile privind minorii se vor judeca după legea germană.Ca av care profesam in Romania nu putem cunoaște legislația altor state asa cum cred unii utilizatorilor In Germania în mod cert nu se gasesc astfel de info pe forumuri asa ca in singura solutie este plata unui onorariu.

Si in Romania situatia este la fel ca in Germania pe asa litigii.
În România tatăl are sanse ceva mai mari decât daca s-ar fi judecat în Germania dar asta nu înseamnă ca va castiga in mod automat.
Procesele au la baza multe lucruri.

În România nu există astfel.de asigurări.
Am vrut să implementez ceva asemănător în urmă.cu vreo 20 de ani dar oamenii nu au părut interesați.
Puteti însă încheia contract sa platiti cateva luni un avocat daca suma ar fi mai mare si nu v-ati permite.
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

Alte discuții în legătură

Custodie minor ankarusu ankarusu Buna ziua, As putea angaja un avocat sa ma reprezinte intr un proces de custodie pentru un minor? Locuiesc in Germania. Nu am fost casatorita cu tatal ... (vezi toată discuția)
Custodie Ema Catana Ema Catana Buna seara! Am un copil de 6 ani si sunt despartita de 4 ani de tatal copilului, eu locuiesc in Germania impreuna cu copilul meu. Pana acum nu am avut probleme ... (vezi toată discuția)
Divort cu mama in italia ContSters135093 ContSters135093 Buna ziua, In situatia in care mama este placate in Italia iar tatal in Romania, copilul fiind pe periaoda scolii in Italia, cum poate avea loc un divort ... (vezi toată discuția)