avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Am hotărâre definitivă și irevocabilă de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Am hotărâre definitivă și irevocabilă de încredințare a minorului, fără drept de vizită pentru tata. Poate fi atacată o astfel de hotărâre?

Buna ziua!Am nevoie de ajutorul Dvs!Am o hotărâre definitiva și irevocabila,băiatul minor fiind încredințat mie,iar fostul soț neprezentându-se la ultima înfățișare,nu are drept de vizita!
Întrebarea mea este:Mai poate ataca aceasta hotărâre sau poate sa obțină drept de vizita dacă ma da in judecată?Tin sa Menționez ca am divorțat in anul 2010,pensia alimentara nu a plătit-o niciodată!
Ultima modificare: Joi, 7 Martie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 12:42, 8 Martie 2019
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Poate solicita program de vizita oricand.
Si pt pensie, de ce nu i-ati facut plangere penala pt abandon de familie?
Va multumesc pentru răspuns!Nu am făcut plângere,deoarece politia mi-a spus ca fac degeaba pentru ca este o suma foarte mica și ma lupt cu morile de vant!Pensia este stabilită la salariul minim pe economie,in 2010 era calculata la 116lei.Pensia se modifica de fiecare data când se mărește și salariul minim pe economie sau trebuia sa fac eu de fiecare data cerere in instanța pentru mărire?
Ultima modificare: Marți, 5 Martie 2019
Elenus Madalina, utilizator
Poate cere program de vizita si poate obtine in conditiile de azi.
In 2010 nu este sigur daca ar fi obtinut chiar daca ar fi solicitat.
Referitor la neplata pensiei de intretinere daca obtine venituri trebuie tras la raspundere penala conform legii penale.

Avocat Claudiu Lascoschi
Baroul București
Ultima modificare: Marți, 5 Martie 2019
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua. Pensia de întreținere se plăteste in favoarea minorului fiind un drept al si o obligație a tatalui.Daca dvs nu ati solicitat acest lucru niciodată, înseamnă ca l-ați privat pe minor de acest drept și nu i-ați reprezentat drepturile în mod corect.
Chiar daca este o sumă mică, important este ca minorul să beneficieze de ea iar tatăl să conștientizeze că are o obligație față de minor.
O zi frumoasă.
Ultima modificare: Vineri, 8 Martie 2019
tybynav, utilizator
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca dragul tatic n-a constientizat de cand s-a nascut copilul pana in prezent, sigur nu v-a "constientiza" prin plata unei sume batjocoritoare.
Doamna, sfatul meu: stati linistita si multumiti-i lui Dzeu ca "taticul", transformat in personaj de banc la radio Erevan de inteleptul leguitor, n-a aflat ca in loc sa dea copilului ar putea sa ia!
Daca-i cereti pensie, ma rog, mizeria aia, va treziti cu cerere de program de vizitare, vine cu executorul (dvs platiti cheltuielile de executare), copilul nu vrea sa plece cu el, si castigatorul salariului minim pe economie devine beneficiarul a catorva mii de euro pe luna!
Iar mentalitatea e in sensul celor mai sus scrise:
înseamnă ca l-ați privat pe minor de acest drept și nu i-ați reprezentat drepturile în mod corect.

Observati cum ati gresit crescand singura copilul?
Vedeti cum sunteti deja vinovata? si e doar inceputul, credeti-ma!
Dvs sunteti cea vinovata caci "n-ati reprezentat bine drepturile copilului", nu domnul, care n-a platit nici macar acea pensie mizerabila! Asta e actualul mod de rastalmacire a realitatii,conform careia mamele sunt vinovate de TOT si tatii de NIMIC!
Stati linistita si dati acatiste ca nu va "bucurati" de drepturile pseudo parintilor.
ps: politia v-a mintit ca sa mai scape de o plangere si sa continue sa stea degeaba. Dar pentru dvs, eu personal, cred ca a fost mai bine.
Ultima modificare: Vineri, 8 Martie 2019
proastasatului, utilizator

Alte discuții în legătură

Neplata pensie minor adalyfe adalyfe buna-ziua. am un copil de 7 ani. tatal copilului a terminat somajul luna trecuta,cand mi-a trims o suma infima de 32lei! desi a fost obligat sa plateasca 1/4 ... (vezi toată discuția)
Cum se poate obține pensia de întreținere pentru minori, și ce procent din veniturile tatălui se acordă pentru doi copii? Florin111 Florin111 O prietena are urmatoarea situatie : are doi copii minori cu cineva cu care n-a fost casatorita doar a concubinat cu el ,iar copiii sunt recunoscuti de tata. ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara .... tutu12 tutu12 .O plangere penala pe art 305 c.p (neplata pensie alimentara ) s-a soldat cu ..SUP (scoatere de sub urmarire penala !) -datorita lipsei vinovatiei - lipsei ... (vezi toată discuția)