avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 442 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Parcare
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Parcare

Bună ziua! De ce în sectorul 6 persoanele cu handicap grav nu pot sa beneficieze de un loc de parcare gratuita? (doar posesori de mașini modificate conform handicapului locomotor.)
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 20:22, 5 Martie 2019
Potrivit Legii nr. 448/2006 (cu modificarile si completarile ulterioare) privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, acestea, indiferent de gradul de incadrare a handicapului, beneficiaza de parcarea gratuita a autoturismului personal atat in parcarile administrate de institutii/societati cu capital de stat, cat si in parcarile private.

Pentru a beneficia de parcare gratuita, persoanele cu handicap trebuie sa depuna la Directia Generala de Asistenta Sociala din cadrul primariei localitatii/sectorului in care locuiesc urmatoarele acte:

cerere-tip
copie a certificatului de incadrare in gradul de handicap
copie a actului de identitate
fotografie tip carte de identitate
certificatul de inmatriculare sau cartea de identitate a autoturismului
Perioadele de valabilitate a cardului de parcare gratuita:
pentru gradul de handicap grav - valabilitate permanenta
pentru gradul accentuat - 12 luni
pentru gradul mediu - 6 luni
pentru gradul usor - 3 luni
Locurile de parcare reprezinta un interes greu de obtinut
Chiar daca disp L nr 448/2007 republicata prevede facilitatea asigurarii gratuite a locurilor de parcare pentru titularii deciziilor/certificatelor de incadrare in grad de handicap ,unele primarii pentru asigurarea de fonduri la buget au dispus ca toti solicitantii de locuri de parcare sa achite c/v concesionare anuala loc parcare auto
Verificati daca exista HCL care sa dispuna concesionarea loc parcare inclusiv pentru solicitantii detinatori de decizie/certificat de incadrare in grad de handicap cu plata integrala

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Loc de parcare pentru persoane cu handicap OWARDO OWARDO Buna ziua,, am la bloc o persoan care ocupa oarecum abuziv as spune EU un loc de parcare,in sensul ca se foloseste de handicapul lui si pretinde el ca de la ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, o persoana cu handicap, domiciliind in tara, detinatoare ... FLYGIGI FLYGIGI Buna ziua, O persoana cu handicap, domiciliind in tara, detinatoare a unui card de parcare cu handicap, poate parca gratuit pe locurile de parcare marcate cu ... (vezi toată discuția)
Buna ziua am un copil minor cu grad de handicap 2( accentuat) ... farcasalin farcasalin Buna ziua Am un copil minor cu grad de handicap 2( accentuat) si vreau sa stiu daca conform art.28 din L 448/2006,eu si sotia fiind reprezentanti legali,eu ... (vezi toată discuția)