avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Achiziție masina din germania
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Achiziție masina din germania

Firma plutitoare tva cumpara masina second hand(purtătoare tva) din germania mi s a spus că trebuie să plătesc 50%din tva
Cel mai recent răspuns: Radu Varciu , Consultant fiscal 16:03, 6 Martie 2019
Ori cineva v-a spus gresit, ori dvs ati inteles gresit.
1.Daca ati cumparat in Germania o masina second hand de la un comerciant de astfel de masini, in pretul masinii exista tva care s-a aplicat la marja de profit. Acest tva nu se trece pe factura, dar este inclus in pret.
2.Daca cumparati o masina noua firma din Germania factureaza fara tva. Dvs daca nu folositi masina exclusiv in interesul firmei trebuie sa platiti in Romania 50% din tva. De aici provine confuzia.
Buna ziua,am mai intrebat ar probabil nu asa de clar,mai exact am cumparat o masina second hand din Germania pe firma,factura pe care am primit o este o sumă totală fara sa scrie cat este tva-ul,eu ce 50%tva sa plătesc din moment ce factura este fara tva
In acest caz NU platiti tva in Romania.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Factura cu tva aplicat la marja profitului oanamari98 oanamari98 Firma din Romania achizitioneaza autoturisme second-hand din Germania si le distribuie in Franta. La achizitionare factura este fara tva...cu taxare inversa, ... (vezi toată discuția)
Achizitie masina germania misaaa misaaa revin din nou cu aceeasi speta: - PFA norma de venit ,prestari servicii intracomunitare, inregistrat in scopuri de TVA si inscris in ROI , am cod valid de ... (vezi toată discuția)
Tva pe marja de profit ContSters126088 ContSters126088 Buna ziua, Detin o firma care are ca obiect principal de activitate comertul cu masini, si vreau sa import masini din Germania care ulterior sa le vand in alt ... (vezi toată discuția)