avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Mi se refuză eliberarea titlului de proprietate ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Mi se refuză eliberarea titlului de proprietate pretextând că nu am cadastrul făcut

Nu locuiesc în țară, sunt plecată de peste 15 ani.
În prezent părinții decedând am dorit să includ mai multe terenuri ce le-au aparținut în certificatul de moștenitor.
Primăria localității respective refuză să emită titlul de proprietate pe numele meu pretextând că trebuie mai întâi să fac cadastrul?! Iar cadastrul nu îl pot face deoarece tot primăria refuză să îmi dea schița cu vecinătățile, care există dar nimeni nu vrea să mi le arate!
Se profită de faptul că părinții erau în vârstă și nu mai vizitaseră terenurile de mult, iar eu care nu locuiesc în România nu îmi mai amintesc amplasarea exactă - în zonă s-a mai construit, etc.
Ce pot face? La ce autoritate mă pot adresa pentru soluționarea situației? Practic mi se refuză emiterea actului de proprietate, și deci nu pot finaliza emiterea certificatului de moștenitor!
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 22:44, 7 Martie 2019
nu exista titlu de proprietate pe numele parintilor? cui I s-a eliberat titlul de proprietate pe acele terenuri cf legii 18/1991?
Titlul de proprietate s-a eliberat parintilor inca din anii 90; ceea ce mi se refuza mie acum este emiterea titlului pe numele meu, ca singura mostenitoare legala a parintilor decedati. Motivul - ca nu am facut cadastrul?!
Bucatile de pamant, incluse in suprafata totala mentionata in titlul de proprietate emis parintilor, nu au fost nominalizate separat, pe motivul ca "nu se mai stie amplasamentul exact". Parintii fiind in varsta si eu fiind plecata din tara, nu a avut cine sa mearga efectiv pe teren sa le "vada" la vremea respectiva...
Documente cu vecinatatile exista la primarie, si am si eu actele originale de vanzare-cumparare sau donatie - dar numele nu mai corespund in totalitate, fiindca unele persoane au decedat intre timp; dar se stie cine sunt mostenitorii familiilor respective, e o localitate mica.
Cred ca e vorba de rea vointa!
Ce am de facut??

Ultima modificare: Joi, 7 Martie 2019
inestimabilul, utilizator
Consultati un avocat. Daca nu aveti, gasiti pe acest forum avocati foarte buni. Si eu am apelat si mi-am rezolvat situatia.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
daca exista titlu eliberat parintilor dvs, primaria si-a facut treaba. titlul dvs de proprietate se cheama certificat de mostenitor. il aveti? sunteti in regula, legal. apoi trebuie sa faceti cadastrul, pentru a va intabula proprietatile mostenite. conform documentelor originale pe care le aveti. pentru asta angajati un cadastrist/ topometrist autorizat. e datoria dvs sa va rezolvati situatia. daca aveti nelamuriri legale, consultati un avocat caruia prezentati-i toate documentele, originale. el va va sfatui mai precis

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

De 10 luni nu pot finaliza certificatul de moștenitor deoarece se refuză emiterea actului de proprietate pentru terenuri pe motiv că nu au cadastru! inestimabilul inestimabilul Nu locuiesc în țară, sunt plecată de peste 15 ani. Părinții decedând și eu fiind unica moștenitoare, am dorit să includ mai multe terenuri ce le-au ... (vezi toată discuția)
Casa la tara fara numar cf bea_iza bea_iza buna ziua. bunica mea are casa la tara de aporximativ. 30 ani pe care nu are nici un act. La primaria din comuna apare in registrul agricol cu casa de locuit ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate dvlexis dvlexis buna seara..am si eu o problema..detin o casa si trei terenuri mostenite de la parintii mei,ambii decedati,sunt unic mostenitor...problema este ca nu am ... (vezi toată discuția)