avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... În 2015 am fost depistat conducând sub influența ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

În 2015 am fost depistat conducând sub influența băuturilor alcoolice. Suntem în 2019 și nu am am fost chemat nicăieri, ce aș putea să fac pentru urgentarea dosarului penal?

buna seara! in luna octombrie 2015 am fost prins la volan cu o alcoolemie de 0,86 in aerul expirat. Am facut si accident am lovit cateva masini parcate. am fost dus la IML pentru probe de sange. In luna mai 2018 am luat legatura telefonic cu politistul care instrumenteaza cazul si mi-a spus ca au ajuns rezultatele de la IML si voi fi chemat la audieri in jurul lunii iulie 2018. Suntem in 2019 si nicio veste de nicaieri. nu am fost chemat de nimeni nicaieri. Ce as putea sa fac? Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Marți, 2 Aprilie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Manuela Rășină , administrator 09:08, 21 Mai 2019
Din nefericire, există enorm de multe cauze având ca obiect infracțiuni rutiere pe rolul organelor de urmărire penală, iar personalul este insuficient, astfel că aceste cauze sunt tergiversate în mod nejustificat.
Se poate formula contestație privind durata procesului penal la termen de 1 an de la data începerii urmăririi penale.

Avocat Matache Alexandru
Baroul Cluj
Incercati sa luati legatura cu politistul si mergeti sa va audieze.

-eliminare spațiu excedentar-
Ultima modificare: Marți, 2 Aprilie 2019
Manuela Rășină, administrator
Buna ziua eu am fost oprit pe data 11 3 2019 si am fost testat epilotestului am avut 0.59 alcol in aerul expirat ce ma sfatuiti sa fac sa consult un avocat nu stiu cit ese analizele dar cred ca ese peste 0.80
Probabil o sa fie undeva la dublul valorii din aerul expirat. Este indicat sa consultati un avocat.
Expertiza medico-legala pentru determinarea alcoolemiei in sange este realizata dupa o formulă matematică ce ţine cont de mai mulţi coefienţi: valorile alcoolemiilor stabilite în urma recoltărilor de sânge, greutatea şi înălţimea celui care cere expertiza, dacă şi ce a mâncat înainte de a se urca la volan.

Alte discuții în legătură

Alcoolemie de 0 41 Elvis 2334 Elvis 2334 Pe data de 12 10 am fost prins la volan de către organele poliției cu o alcoolemie de 0 41 e posibil sa fie mai mult de 0 80 în sînge? (vezi toată discuția)
Acoolemie florin999 florin999 Pe 12.12.2009 am fost oprit de politie la un control de rutina si aveam 0.46g acool in aer-ul expirat, si m-au dus la iml sa imi ia probe de sange, astazi dupa ... (vezi toată discuția)
Permis retinut tequila tequila in data de 25 mai am fost oprit de politia rutiera si am fost supus testului cu aparatul etilotest ...am fost dus si la iml unde mi-au ... (vezi toată discuția)