avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Plata CASS
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Plata CASS

Bună ziua! Sunt administrator al unei Întreprinderi Individuale și sunt pensionară de drept cu o pensie de 1019 roni. Dacă veniturile cumulate nu depășesc pragul legal, mai am obligația plății CASS-ului? Multumesc
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 12:47, 6 Martie 2019
Daca venitul net anual al pfa (venit anual incasat-cheltuieli anule platite) nu depaseste plafonul a 12 salarii minime brute pe economie, nu mai platiti contributia la sanatate pe pfa.
Nu se ia in calcul nimic de la pensie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se calculeaza corect la un pfa? Roberto123 Roberto123 Buna ziua ! Daca imi deschid un PFA si am venit brut anual de 400.000 ron (80.000 euro ) ,voi plati contributie la CAS mai mult de 7000 ron ? Sau cum se ... (vezi toată discuția)
Asigurări de sănătate și pensie casaioana811 casaioana811 Buna seara Doresc sa imi fac o firmă in sistem real si as dorii sa stiu daca nu depășesc ca venit 24000 pe an sunt obligată să plătesc pensie si sanatate? (vezi toată discuția)
Declaratia unica in cazul in care a luat dividende stela chelner stela chelner Buna ziua O persoana care are PFA si este asociat la o firma are obligatia sa declare dividendele in aceeasi declaratie in cazul in care a luat dividende ... (vezi toată discuția)