avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Plangere penala expert topo
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Plangere penala expert topo

Am depus plangere penala pentru marturie mincinoasa contra unui expert topo. Au fost concluziile raportului de expertiza pe care le-am catalogat drept minciuni si le-am demontat cu argumente in plangere. 1.Gardurile nu au fost mutate pentru ca sunt vechi. 2. Cotele drumului din registrul cadastral sunt gresite si nu sunt stabilite prin masuratori.
Aceasta a fost a sasea expertiza facuta pe acel teren. De la prima pana la ultima, gardurile vecinilor au tot avansat catre mine. Comparatiile dintre cotele masurate in toate aceste expertize o dovedesc. La capatul terenului se afla un drum de acces (domeniul public), care a fost inchis cu mult timp in urma si care a fost mult latit si scurtat, luand in acest fel din parcela terenului meu cu care se invecineaza. Documentele cadastrale o confirma; drumul are 2x18 ml in documente, iar acum are 5.40x12 ml. Registrul cadastral a fost facut prin masuratori la fata locului. Expertul a spus ca aceste cote sunt eronate deoarece situatia la fata locului este alta (?!). Pai tocmai aceasta situatie a dus la demararea litigiului. Suprafata acelui vecin a crescut constant. In 1971 avea 756 mp. In registrul agricol are 827 mp, iar acum ocupa aproximativ 940 mp. Cel de langa el ocupa cu 71 mp mai mult decat are in actele de proprietate. Si nu e nici o problema, spune expertul.
Citez din propunerea de casare; “…se poate retine faptul ca, nu a existat din partea expertului intentia de a inscribe si a evidentia suprafete de teren ce nu au fost gasite cu ocazia desfasurarii activitatii solicitate de instant ce a fost materializata in raportul de expertiza DENUNTAT ca fiind mincinos. Acest lucru s-a efectuat pe baza dispozitivului instantei de judecata, a documentelor puse la dispozitie de parti si insitutiile abilitate si ca urmare a celor constatate pe teren.
Studiind intreg materialul am stabilita ca nu exista intentie in savarsirea faptei de marturie mincinoasa astfel ca nu se poate retine in sarcina expertului … savarsirea infractiunii mentionate.
Propun inaintarea dosarului pentru avizarea solutiei de de clasare…”.
Ideea este ca la fata locului situatia e una, dar nu este confirmata de documente. Asa ca, documentele cadastrale sunt eronate, nu cei de acolo au acaparat. Asta o spun expertii.
La Parchet nu pot vorbi cu procurorul de caz, la Prim Procuror nu se poate intra in audienta. Toate documentele cadastrale imi dau dreptate. Degeaba! Ce sa fac? Sa ma lamentez si sa spun ca asta este? Nu am ce face? Pierd cu dreptatea in mana. La apelul contra deciziei de casare ma pot astepta la ceiasi solutie. Ca si in cazul expertilor, nu stiu de ce si-ar contrazice un procurer colegul.
Ce ma sfatuiti?

Alte discuții în legătură

Plangere penala Anatol2017 Anatol2017 Buna ziua tuturor! Am pierdut un proces de sase ani pe fond funciar din cauza expertizelor topografice. Au fost in total cinci experti. Documentele primariei ... (vezi toată discuția)
Clasare cauza-plangere penal Anatol2017 Anatol2017 Buna ziua tuturor! Am facut o plangere penala pentru marturie mincinoasa contra expertului topo avut intr-un dosar. Procurorul a propus clasarea cauzei. Am ... (vezi toată discuția)
Expert tehnic judiciar cos84 cos84 Cum se pedepseste conform legi cand un expert tehnic judiciar face falsuri in documentele cadastrale . (vezi toată discuția)