avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 938 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Plata impozit pe dividende
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Plata impozit pe dividende

La decembrie 2018 am profit pe care as vrea sa-l repartizez pe dividende.
Pot sa-l repartizez la decembrie si sa platesc impozit in momentul cand ridic dividende sau trebuia sa platesc impozit cand le repartizez?
Ultima modificare: Miercuri, 6 Martie 2019
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 16:29, 6 Martie 2019
Se da hotarare a adunarii generale odata cu aprobarea bilantului contabil pentru anul 2018 acum in martie pentru repartizarea profitului din anul fiscal 2018 catre dividende. Apoi puteti sa faceti plata in lunile urmatoare, cand aveti numerar in firma si tot atunci, pana pe 25 a lunii umatoare celeia in care faceti plata catre asociati, veti declara la stat si veti si plati impozitul pe venitul din dividende de 5%.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dividende - distribuite doar o data pe an? Alin Ionescu Popescu Alin Ionescu Popescu Buna ziua, Am o intrebare legata de distribuirea dividentelor: se poate scoate suma de pana la 24.960 lei (cu un impozit de 5%) o singura data pe an? Sau ... (vezi toată discuția)
Retragere dividende 2018 2019 radulucian 22 radulucian 22 Pentru acesti 2 ani se retrag dividende pe admin, in cursul 2019, totalul depasind 12 salarii minime. Se plateste impozit 5% dividende la ridicare Se ... (vezi toată discuția)
Dividende costicul costicul Am dividende in valoare de 111500 lei.Cand trebuie sa platesc impozitul si sa depun declaratia?Daca nu am bani in casa sau banca, pot sa le platesc esalonat? (vezi toată discuția)