avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Impozit pe crypto monezi
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Impozit pe crypto monezi

Buna ziua tuturor,

Am inteles ca in noile modificari fiscale, guvernantii nostri au aruncat la inaintare o solutie de impozit pe tranzactionarea de monezi digitale.

Acum intrebarea mea este urmatoarea. Daca monezile mele sunt obtinute prin mining (consum de curent si achizitie de echipamente pentru acest proces) deci nu prin tranzactionare, ar mai trebui platit impozit?

In descrierea legii se mai pune detaliul ca impozitul este pe diferenta dintre achizitie si vanzare. Avand in vedere ca acesti pasi nu exista, doar vanzarea eventuala pentru monetizarea lor in lei/euro, se incadreaza aceasta actiune la plata de impozit?

Multumesc anticipat.

Alte discuții în legătură

Doresc sa imi deschid un magazin online Kokila Modi Kokila Modi Buna! Doresc sa imi deschid un magazin online, in care sa vand produse handmade-crosetate, tricotate, brodate, instructiuni, etc. Ce trebuie sa fac, pas cu ... (vezi toată discuția)
Reducere preturi magazin CrisSuciu CrisSuciu Buna ziua ! Va rog sa ma indrumati, cum anume se procedeaza pentru reducerea preturilor de vanzare la un magazin care are ca obiect de activitate vanzarea ... (vezi toată discuția)
Conditii acordare credit prin programul prima casa MMV MMV Salutare, un prieten ar dori sa acceseze un credit ipotecar prin programul Prima casa insa in anul 1995 dupa moartea unuia dintre parinti a fost facut un act ... (vezi toată discuția)