avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 842 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... In caz de divort, eu cu ce ma aleg?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

In caz de divort, eu cu ce ma aleg?

Sotul meu a cumparat inainte de casatorie un apartament cu 3 camere printrun credit "achizitie imobil", valoarea apartamentului 24.000 euro, din care 5.500 euro-avans+18.500 credit. La 2 ani dupa cumpararea apartamentului ne-am casatorit si am facut o refinantare, un alt credit prin care am achitat cei 18.500 euro la banca (creditul initial) si am mai luat o diferenta de 20.000 euro, ipotecind acelasi apartament (cel cumparat de sotul meu).

In cazul unui divort eu cu ce ma aleg? Practic creditul cel mare 39.000 este pe numele meu (eu sunt titular-el codebitor), eu o sa raman cu ratele si el cu apartamentul achitat? Cum am putea descurca lucrurile?
Practic din valoarea apartamenului el singur a platit doar avansul 5.500 euro+1000 (cit a platit rate la el pina in momentul refinantarii), diferenta a fost achitata din creditut refinantare facut de mine. O alta problema ar fi aceea ca eu am primit banii cash si i-am depus in contul lui printr-o chitanta nu prin ordin plata (sa se vada ca din contul meu s-au dus in contul lui de credit :( )
Cel mai recent răspuns: Marius Zaharia , Avocat 10:13, 20 Noiembrie 2009
Buna ziua !
Va alegeti cu jumatate din bunurile comune , stabilite in urma actiunii de partaj si a probelor de la dosarul cauzei.... + plus bunurile proprii.
Un sfat, fara a fi malitios : pana la divort- pe care nu vi- l doresc- este bine sa va conservati probele. :magic:
Cu stima !
Ultima modificare: Vineri, 20 Noiembrie 2009
Marius Zaharia, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj a unor bunuri (apartament si masina) cumparate cu credit de la banca, aceasta avand drept de ipoteca de rang 1 Rares1bv Rares1bv In timpul casatoriei, am facut impreuna cu sotia un credit la o banca pentru achizitionarea unei locuinte (avansul de 4800 euro a fost platit de sotie din bani ... (vezi toată discuția)
Pot sa am pretentii si sub ce forma? sandu_muresan sandu_muresan buna seara, suntem in faza in care sotia mea doreste sa divorteze. doresc sa vin cu anumite precizari lamuritoare. m/a anuntat acum 12 zile despre intentia ei ... (vezi toată discuția)
O portita pt achizitionarea unui alt imobil curucle curucle in vara anului 2008 am facut un credit ipotecar pe 38 de ani in valoare de 96000 de chf, iar codebitor a fost tatal meu care este pensionar. La inceput am ... (vezi toată discuția)