avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 338 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... cadastru + intabulare pe suprafata mai mare decat in ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

cadastru + intabulare pe suprafata mai mare decat in acte, toata suprafata este a proprietarului

Buna ziua!
Bunicul meu a cumparat prin 1980 o casa in Bucuresti pe un teren de 320 mp, cu vechea metoda "chitanta de mana". In 1993 s-a judecat cu fostul proprietar si a obtinut actul de proprietate de la tribunal pe 260 mp. Ceilalti 60 mp au fost, probabil, tot cu chitanta de mana luati, dar bunicul n-a mai facut nimic altceva de cand a murit proprietara (acum 35 de ani aproximativ), in afara de plata impozitului pe bucata aia pana a decedat si el.
Am depus cu ajutorul unui cadastrist actele pentru cadastru si intabulare pentru curte. Mentionez ca in actul de proprietate am 260 mp, iar curtea are, conform masuratorilor, 316. Pentru ca prin lege pot sa trec pana la 10% diferenta din ce am in act, am incercat sa intabulez cu 280 mp (14 x 20m), curtea fiind de 15.8 x 20 = 316 mp, lasand cei 56 mp inspre vecin.
Vecinul este si el mort de 20 de ani si curtea este parasita, in paragina de tot atata timp.
M-a sunat cadastristul si mi-a spus ca inspectorul de la cadastru i-a zis ca nu poate sa dea OK-ul pe acest plan, deoarece n-are acceptul vecinului (mort). Ca ii trebuie proces verbal de vecinatate de la vecinul mort. Eu sunt 99% sigur ca vecinul ori nu mai are mostenitori, ori or fi plecati din tara dupa revolutie si nici nu mai stiu ca mai exista proprietatea asta.

Ce ma sfatuiti sa fac?
1. cand voi primi respingerea dosarului, sa depun cu 260 mp (13 x 20m) si gata? nu va fi exact aceeasi poveste?
2. sa dau in judecata vecinul mort pt procesul verbal si sa ii zic sa se prezinte sa imi semneze procesul verbal sau sa-l conteste?
2.a. in cazul 2, daca tot astept mult si bine cu tribunalul, pot sa incerc sa intabulez toata curtea (316 mp)?

Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Recuperare teren dmd75 dmd75 Buna ziua! Va rog sa imi permiteti sa expun cazul cu care ma confrunt si ,in masura in care puteti,sa-mi dati un sfat Familiei mele i-a fost preluat ... (vezi toată discuția)
Act de vanzare cumparare alin888 alin888 Buna ziua, Am si eu urmatoarea problema: Tata are un teren de 1500 mp pe acte (act de donatie si certificat de mostenitor), insa fizic are 3000 mp ca ... (vezi toată discuția)
Intabulare frauduloasa dupa decizie tribunal nefavorabila atinim atinim Buna ziua tuturor, Situatia pe care vreau s-o expun dezbaterii e urmatoarea. Am fost dati in judecata de vecini pentru o suprafata de 400mp. Dupa 5 ani de ... (vezi toată discuția)