Bună ziua. Am o nelămurire. Am fost în vizită la un prieten,la țară,care locuieste pe strada principala. Conform sensului meu de deplasare,el locuieste pe partea opusă,adică pe contrasens. Ca sa opresc,am semnalizat stânga si am trecut pe partea cealaltă oprind în fața porții. In acelasi timp,pe acolo a trecut un echipaj de poliție,care mi-a spus ca am circulat pe contrasens,si ca nu e legal ceea ce am făcut. Ar fi trebuit să merg până la prima intersecție si sa întorc. Mentionez ca nu este marcaj de linie continuă. As dori un sfat de la un expert daca ceea ce am făcut este sau nu încălcarea prevederilor legale. Si In cazul in care stăteam acolo, eu nu puteam să intru în curte pt ca circulam pe contrasens??
Multumesc
Mihnea Dorian
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Nu stiu ce interpretare fac ei dar e o anomalie, atunci pe logica asta si daca faci o depasire pe linie discontinua sau eviti o groapa si mergi pe contrasens trebuie sa-ti ia permisul...
Organele de poltie au constatat cu propriile simturi ca dvs. ati circulat pe contrasens. Nu stiu daca ati stationat regulamentar.. Cu o descriere mai detailata se poate formula o opinie.
ing. Ioan Ciobanu
Este corect sa mi se I-a permisul pe 60 de zile.Eu am vrut sa opresc pe partea stanga la o pizzerie,drumul este mai lat de 6m,înainte de a vira pe partea stanga am depășit o porțiune de pietriș neasfaltat cam 10m,iar pe urma am oprit pe partea stanga a drumului ,un timp ce ma opream cineva m-a lovit din spate ,care făcea manevra de mers înapoi noaptea.Mi s a aplicat art.101/3/d mers pe contrasens
in art 102 alin 3 lit d spune cu exceptia situatiei in care este facuta regulamentar manevra de depasire, deci daca depasesti o groapa nu se incadreaza aici
Legislatie rutiera
necul
Buna ziua,
va rog sa-mi spuneti daca este permisa oprirea autovehiculelor pe partea stanga a drumului public intruct in regulament nu se specifica cu litera ... (vezi toată discuția)
Prioritate de dreapta
Focus1
Sa ne inchipuim o localitate in care exista drumuri asfaltate si ne-asfaltate si o sumedenie de intersectii nedirijate. As dori sa va intreb cum se abordeaza ... (vezi toată discuția)