avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 185 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vânzare bun aflat în proprietate comuna
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vânzare bun aflat în proprietate comuna

Bună seara! In urma partajului dintre mine și fostul soț, am dobândit amândoi, jumătate de casa, care s-a împărțit fizic, amândoi devenind proprietari pe partea lui de casa. Curtea, însă, a rămas comuna, având aceeași cale de acces. As dori sa știu dacă pot sa vand partea mea de casa, fără acordul fostului soț, deoarece el niciodata nu va fi de acord cu asta? Va mulțumesc!
Daca gasiti pe cineva care sa cumpere in aceasta situatie desigur ca se poate dar ma indoiesc
Dvs. puteti dispune de partea care v-a revenit cum credeti de cuviinta, insa mi-e greu sa cred ca va dori cineva sa cumpere acesta parte.
Cota -parte din dreptul de proprietate, odata individualizata, poate fi instrainata.

Nu este necesara partajarea efectiva.

Intr-adevar , cumpararea unei cote-parti din dreptul de proprietate este o varianta mai putin avantajoasa, intrucat presupune starea de coproprietate, pe cote-parti.
Ultima modificare: Joi, 7 Martie 2019
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce se poate intampla ? JM15 JM15 Buna ziua, Am si eu o intrebare.Dupa un partaj din 2010 prin sentinta o jumatate din casa mi-a revenit mie si jumatate fostului meu sot dar nu s-a facut ... (vezi toată discuția)
Vanzarea cotei mostenite dintr-un imobil Smartliv Smartliv Buna ziua. Tatal meu a decedat si am facut succesiunea la un imobil cu sotia supravietuitoare avand eu 37,5% si sotia tatalui 62,5% din acel imobil. Eu vreau ... (vezi toată discuția)
Partaj apartament alel alel Buna ziua, Am mai multe nelamuriri in ceea ce priveste partajul parintilor mei. Au impreuna un apartament, sunt divortati, iar mama mea locuieste in chirie ... (vezi toată discuția)