avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 910 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de inchiriere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de inchiriere

Buna seara! Am contract de inchiriere a unui imobil (apartament) pe perioada a 3 ani. Am stat an jumate dar eu nu pot mai sta si vreau sa ma mut acasa. L-am anuntat pe data de 5 martie k o sa ma mut pe 1 mai.Proprietarul a spus ok...dupa care din cauza avansului dat imi spune ca trebuia cu 60 zile...eu anuntandu-l cu aproape 2 luni inainte...din cauza anaf-ului, ca acolo trebuia inregistrata cererea inainte cu 2 luni. Am vazut ca pe net nu scrie nimic de anaf...legat de 60 zile...doar ca trebuiau cele 60 zile de preaviz pentru proprietar.Ce sa inteleg? Care e procedura?
Cel mai recent răspuns: Avocat Tabrea Alexandru , Avocat 01:24, 7 Martie 2019
N-are Anaful nicio legătură cu denunțarea unilaterală a contractului, trebuie să-l notificați în scris cu 60 zile înainte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere unilaterala contract inchiriere - proprietar abuziv Cosmin_Andrei Cosmin_Andrei Buna ziua. Am o intrebare privind un contract de inchiriere pe o durata de un an, efectuat in luna septembrie a anului trecut. La Rezilierea contractului este ... (vezi toată discuția)
Contract inchiriere denuntare unilaterala Incacernat Incacernat Chiriasul meu a solicitat denuntatea unilaterala a contractului de inchiriere la jumatatea lunii, incepand cu ziua in care a trimis solicitarea, stipuland ca ... (vezi toată discuția)
Incetare contract inchiriere cu acordul partilor goguac goguac Buna ziua, Pentru incetarea inainte de termen a unui contract de inchiriere inregistrat la ANAF cu acordul partilor (posibilitate prevazuta in textul ... (vezi toată discuția)