avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 177 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donatie

Buna seara, am primit de la părinți un apartament prin contract de donație cu cota de 1/1 cu interdicția de înstrăinare atâta timp cât trăiesc ei .Întrebareale mea este daca după moartea părinților mei, fratele meu poate ataca în instanță contractul de donație? Menționez că părinții mei l_au despăgubit cuparandu-i un apartament prin contract vânzare cumparare. Acum el nu a semnat nimic cum că a renunțat la apartamentul părinților nostrii, acesta fiind acum pe numele meu prin donație.
El poate ataca aceasta donatie pe motivul ca i s-a incalcat rezerva succesorala, iar dvs va trebui sa dovediti si si el a primit bani pt casa pe care a cumparat-o.
Daca v-ar face un contract de vanzare-cumparare in locul celui de donatie ati fi acoperit in totalitate! Fratele nu mai are ce contesta, iar dvs. nu trebuie sa mai dovediti ca acesta a primit bani pentru alt apartement.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate fi atacat un contract de vânzare-cumpărare încheiat cu părinții? sora soțului meu ne-a dat în judecată pentru partea ei, deși a fost despăgubită denisa.f denisa.f Buna ziua, va scriu in speranta ca ma puteti ajuta . Sotul meu meu are o casa la tara pe numele lui  , avand contract de vanzare-cumparare fiind cumparata ... (vezi toată discuția)
Tata i-a donat apartamentul fratelui meu fara sa ma despagubeasca adrian nedelea adrian nedelea tata a donat apartamentul care i-a fost dat de stat penrtu ca avea o familie si copii , fratelui meu , se poate ataca in justitie , deoarece i-a fost dat ... (vezi toată discuția)
Declaratie de renuntare la drept GAGIU1982 GAGIU1982 Buna ziua, vreau sa-l despagubesc pe fratele meu pentru casa care ne va ramane noua dupa moartea parintilor. Ce fel de acte trebuie sa facem? O sa-i dau o ... (vezi toată discuția)