avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... La pensia anticipata se adauga perioada suplimentara ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

La pensia anticipata se adauga perioada suplimentara de la grupa I la stagiul de cotizare efectiv.

Mi s-a dat decizie de respingere la pensie anticipata cu motivare ca nu am stagiul de cotizare cu cel putin 8 ani mai mare decat stagiul complert.
Datele din decizie sunt urmatoarele

Stagiu total de cotizare realizat 38 ani 2 luni 2 zile
Conditii normale 33 ani 2 luni 24 zile
In grupa I 4 ani 11 luni 8 zile

Varsta la data pensionarii ( 15.01.2019) 57 ani 9 luni
Varsta standard 62 ani 0 luni
Varsta la limita de varsta 60 ani

Stagiu complet prevazut de lege 32 ani 1 luna
Stagiu complet de cotizare realizat 38 ani 2 luni 2 zile

Ma incadrez la pensie anticipat partial cu penalizare 0.2% pe luna
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 15:11, 8 Martie 2019
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Incadrarea si motivarea sunt corecte.
Dela 5 ani in sus anii de grupa aduc stagiu aferent(perioada suplimentara la vechimea in munca).
D-voastra ati avut mai putin de 5 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand ma pot pensiona? ailicec ailicec sunt nascuta in data de 25 martie 1961 angajata la data de 06.08.1980 grupa I de munca 06.08.1980-31.03.1992 cand ma pot pensiona (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata fara penalizare catalinaelenavochita catalinaelenavochita mama mea e nascuta in August 1961, activez in campul muncii de 32 de ani. Varsta standard de pensionare este 62 ani si 1 luna. Are grupa a II-a care-i reduce ... (vezi toată discuția)
Pensionare la limită de vârstă daniela1965@yahoo.com daniela1965@yahoo.com Născută în data de 06.08.1965, 10 ani în grupa 1 de muncă, 34 ani și 6 luni cotizare când pot să mă pensionez la limită de vârstă? (vezi toată discuția)