avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate În ce condiții pot să schimb școala de șoferi cu ...
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

În ce condiții pot să schimb școala de șoferi cu o altă școală?

Bună! Am tot citit pe aici diverse răspunsuri pe această temă, dar tot am niște nelămuriri. Am început școala de șoferi cu un instructor care e singurul de la respectiva școală de șoferi. Mi-a cerut un avans de 700 lei pe care l-am achitat , tot în acea zi programându-mă pentru prima oră de conducere. A doua zi când trebuia să ne întâlnim, îl sun și îl sun și nimic. Nu a răspuns la telefon. Îl sun a doua zi și mă programează pentru următoarea zi. Aceeași poveste , aștept și sun și nu răspunde. Trece week-endul și reușim să ne auzim , am făcut o primă oră de conducere și desigur , când să am a doua ora de condus, din nou nu răspunde la telefon. Nu mi se pare deloc normală atitudinea lui și lipsa de responsabilitate. Ca atare , aș dori să schimb școala de șoferi. Sunt foarte dezamăgită și cred că am dat peste o persoană neserioasa și dezinteresată, care mă va duce cu zaharelul de pe o zi pe alta. Nu știu ce să fac . Singurul lucru la care mă gândesc este să mă transfer la o altă școală de șoferi. Ce presupune acest lucru? E posibil să fac asta? Și dacă da, în ce condiții mai exact?
Ultima modificare: Vineri, 8 Martie 2019
Elle117, utilizator
Cel mai recent răspuns: Elle117 , utilizator 21:12, 8 Martie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da ! Se poate fara probleme ! Chiar este indicat ! Sa stiti ca de-a lungul vietii, multi conducatori auto sunt poza fidela a instructorului care l-au avut. Toate se intampla la nivelul subconstientului. Este foarte important cine sta langa tine la primul contact cu volanul. Poate suna dramatic, dar uneori face diferenta intre viata si moarte.
Sunt convinsă de acest lucru și tocmai de aceea vreau să fac lucrurile cum trebuie. Mă interesa ce anume presupune toată această mișcare . Instructorul auto actual e obligat să îmi elibereze dosarul și acontul dat? Sau dacă vrea , o poate tărăgăna ?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aveti toate motivele sa cereti acest lucru. Nerespectarea contractului atrage nulitatea sa. Platiti unica sedinta care ati facut-o si nu va mai prezentati pentru urmatoarea. Solicitati in scris rezilierea pe motivele descrise mai sus. Neaparat in scris ! Daca se face ca nu aude sau tergiverseaza, faceti o plangere la A.R.R. care este autoritatea ce elibereaza licentele pentru instructorii auto si concomitent la Protectia Consumatorului. A.R.R.-ul prevede conditii draconice pentru obtinerea licentei, printre care cea mai importanta este continuitatea pregatirii pentru noii soferi, lucru dela care dansul s-a abatut de la prima sedinta.
Ultima modificare: Vineri, 8 Martie 2019
viorel55, utilizator
Mulțumesc foarte mult pentru informații. Îmi sunt tare de folos.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua , in luna martie a acestui an m-am inscris la scoala ... Nicoleta.I.Cimpoeru Nicoleta.I.Cimpoeru Buna ziua , In luna martie a acestui an m-am inscris la scoala de soferi X unde instructor auto (individual zice el) era angajat o cunostiinta. Am ... (vezi toată discuția)
Plangere scoala de soferi ContSters308212 ContSters308212 Nu stiu daca s-au mai postat intrebarile aceastea ,da va rog sa-mi raspundeti: Care-i institutii pot reclama scoala de soferi la care m-am inscris, ... (vezi toată discuția)
Obligatii instructor auto GFAdr. GFAdr. Buna ziua ! Am inceput sa fac scoala de soferi in luna mai.. Instructorul meu auto nu m-a mai chemat la o ora practica de o luna si ceva, iar ore pentru a face ... (vezi toată discuția)