avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Regim de lucru 12 cu 24 ore
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Regim de lucru 12 cu 24 ore

Baiatul meu lucreaza la o firma unde programul de lucru este 12 cu 24.
Problema este ca nu se acorda zile libere desi Codul Muncii prevede clar acordare a doua zile libere pe saptamana.
Mai mult-nu a primit un exemplar din contractul de munca - l au pus sa semneze in graba un exemplar. Intrebarea este dacaeste legal cum procedeaza firma
Scuze pt greseli nu sunt familiarizat cu tastatura noua
Cel mai recent răspuns: kucserajeno , utilizator 20:17, 8 Martie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Pentru munca desfasurata in zilele de repaus saptamanal , salariatii beneficiaza cumulativ de:
- un repaus saptamanal de 48 de ore consecutive, acordat in alte zile stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil sau prin regulamentul intern.

- un spor la salariu stabilit prin contractul colectiv de munca sau, dupa caz, prin contractul individual de munca.

2. Art.16 (3) C.mun. : Angajatorul este obligat ca, anterior inceperii activitatii, sa inmaneze salariatului un exemplar din contractul individual de munca.

Art. 260 C.mun.
(1) Constituie contraventie si se sanctioneaza astfel urmatoarele fapte:
.........
p) incalcarea prevederilor art. 16 alin. (3), cu amenda de la 1.500 lei la 2.000 lei.

(2) Constatarea contraventiilor si aplicarea sanctiunilor se fac de catre inspectorii de munca.
.........

3. Prin urmare, intrucat daca angajatorul a incalcat dispozitiile art.16 alin.3 C.mun. si cele privind repausul saptamanal , atunci puteti sesiza ITM-ul.

Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical... Rusz Rusz buna! lucrez de 4 luni la un supermarket.saptamana trecuta joi mi-am luat concediu medical pana luni. as vrea sa stiu cum imi afecteaza zilele libere? am ... (vezi toată discuția)
Buna ziua - nereguli la locul de munca alexamor2009 alexamor2009 Este normal sa lucrez 14 zile calendaristice full-time si sa fii platit pentru 8 ore? Daca muncesti 7 zile full inclusiv sambata si dum ,cum trebuie sa fii ... (vezi toată discuția)
Angajare R1984r R1984r Buna ziua, as dori sa ma ajutati cu cateva raspunsuri daca se poate. M.am angajat la un magazin in luna Ianuarie 2016, dupa o luna de zile ( aproximativ) mi ... (vezi toată discuția)