avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Grup infractional
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Grup infractional

Bua ziua.Din anul 2017,luna decembrie 24,de cand m_am mutat in noua locuinta sant furat sistematic,luna de luna,la intretinere.Am discutat si cu presedintele si cu administratorul de ce sant furat si nu au stiut sa imi spuna ceva.Am solicitat in scris prin posta,sa puna la avizier chitantele de la Apa Nova, Distri Gaz,,Reparatii lift,Salariile comitetului etc.si nici pana in momentul actual NU VOR SA LE PUNA(conform legii.Daca ei nu vor sa puna chitantele,inseamna(PARERREA MEA)ca ei deja sant constituiti intr_un grup infractional organizat.La ce instanta pot sa ma adresez? P.S.Am dovezi care sa ateste furtul.Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 18:33, 9 Martie 2019
Eu as muta guvernanții în altă țară dar fără bani.
Cred ca ar fi sărbătoare națională si ar fi precum cu Samba ziua aceea...sarbatoare atât de mare încât ar veni oameni din toata lumea sa sărbătorească...precum la Carnavalul de la Rio...
As alege vara acea zi...

Se poate rezolva prin justitie daca nu dau curs favorabil problemei...
Mai plătește si avocatul lui asociația daca nu depășește 2000 lei...
Mai mult de 2000 lei e riscant să dați la avocat ca nu recuperați de la asociatie la acest proces.

Ma intreb cum vor reacționa oamenii din bloc cand vor vedea ca au de platit avocatul altuia...
Cred ca se vor enerva...pe președinte și conducere...
Ultima modificare: Vineri, 8 Martie 2019
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
1-Proprietarul nu are autoritatea si calitatea legala sa dispuna incadrarea unei fapte
Chiar daca proprietarul apreciaza corect ,acesta nu detine competenta legala sa faca incadrarea faptei sub incidenta dispozitiilor penale
2-Legal,periodic administratorul de imobil are obligatia pe langa lista lunara de intretinere sa afiseze document detaliat cu toate sumele impuse la plata,natura sumelor si modalitatea de repartizare individuala
3-
Daca ei nu vor sa puna chitantele,ca ei deja sant constituiti intr_un grup infractional organizat

Atentie "ei "nu au ce chitante sa puna,.deoarece furnizorii prestatorii de servicii emite lunar facturi de plata
4-Solutionarea prin instanta este de durata,implica stres,timp alocat teremenelor de judecata si nu garanteaza hotarare favorabila
5-Daca la nivelul asociatiei de proprietari nu solutionati amiabil,initial sesizati oficial serviciul specializat din primarie
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mircea Cojocaru a scris:

Buna ziua.Am solicitat si scris si verbal.Nu vor sa ma lase sa vad actele care ma intereseaza.Ce ar trebui sa mai fac in situatia de fata?

Mircea Cojocaru a scris:

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Solicitați xerox sau fotografierea actelor care va intereseaza ca sa le primiti.
Sa luati nr de înregistrare la cererea depusă.

Avocat Claudiu Lascoschi

Adresati o reclamatie la primarie.
O sa le puna in vedere sa faca ceea ce trebuie si ii poate amenda.

Este insa posibil ca nici asa sa nu rezolvati si sa fie necesar sa dati asociatia in judecata.
Trebuie insa sa precizati cat se poate de exact actele.
In mod normal, mai intai ar trebui sa va dea acces sa le studiati si apoi sa le indicati exact cu data emitere si denumire pentru xerox sau fotografiere.
Deci, in cazul dvs. primul pas ar fi sa le studiati ca sa stiti exact.
Sa incheiati insa si un proces verbal cu ce acte ati studiat, act care sa fie semnat si de asociatie pentru ca va pot fenta si sa nu va arate toate actele.
Vedeti daca au un opis cu actele numerotate la asociatie.
Asa ar fi mult mai simplu de verificat.

Daca stiti exact ce acte vreti si refuza ii puteti da si in judecata.
Daca mai refuza si dupa aceea deja comit infractiune...si puteti depune plangere penala.
Atunci veti incepe sa ii loviti la temelie...

Avocat Claudiu Lascoschi
Baroul Bucuresti
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Martie 2019
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legi care permit locatarilor/ prop sa consulte contractele semnate de asociatia de locatari? MateiSerban MateiSerban Contractele semnate de conducerea asociatiei de locatari cu firme care presteaza servicii locatarilor pot fi solicitate spre consultare de oricare dintre ... (vezi toată discuția)
Arestat in italia ionut1981 ionut1981 sant arestat in italia si am primit o pedeapsa de 1 an si 6 luni pentru o fapta care nu am comiso.fara probe fara nicimic mau arestat si miau sechestrat si ... (vezi toată discuția)
Cerere către asociaţia de proprietari. vasicom2000@gmail.com vasicom2000@gmail.com Bună ziua şi ,,La mulţi ani tuturor femeilor\". Ce documente pot solicita asociatiei de proprietari ?? Am făcut o cere şi am fost condiţionat de ce ... (vezi toată discuția)