avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 777 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... ca daune morale 205,206 pot cere...?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

ca daune morale 205,206 pot cere...?

Sa declare intr-un ziar ca x, y, z, isi cer scuze fata de mine pentru insultele si calomniile aduse? S-a mai facut asa ceva? Ce ziare ar putea publica aceasta rubricuta, monitorul Oficial?
Cel mai recent răspuns: w0lfshad3 , utilizator 12:01, 20 Noiembrie 2009
Se practica prin dreptul la replica.
Nu poate fi implicat MOf
Nu cred ca se aplica daca este vorba de: DECIZIA nr.114 din 14 octombrie 2002
privind dreptul la replică şi rectificare. Insulta si calomnia nu a fost prin mass-media. Inteleg in acest sens ca scuzele se vor adresa public doar in publicul unde a fost emisa calomnia?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acuzatii DavidSebastian DavidSebastian Buna ziua Am o nelamurire legata de acuzatii si presa Mai jos voi prezenta un scenariu, sper sa fie inteles de toata lumea. Eu (ProTV) public un articol si ... (vezi toată discuția)
Daune morale in procesul civil diamantulalbastru diamantulalbastru Buna ziua, rugamintea mea este sa ma sfatuiti cum as putea cere daune morale unei persoane care m-a calomniat si insultat public in toata mass-media tinand ... (vezi toată discuția)
Legea presei gabrici gabrici Buna Poate o firma sa se reprezinte singura in un proces impotriva unui articol din ziar? daca nu mai este valabil art 204 si 205 din codul penal, atunci ... (vezi toată discuția)