avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 471 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... ENEL îmi facturează lunar consum pentru un imobil pe ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

ENEL îmi facturează lunar consum pentru un imobil pe care nu îl dețin și nici nu știu unde este, deși le-am spus de fiecare dată acest lucru. Unde trebuie să mă adresez ca să nu se mai emită facturi pe numele meu?

buna ziua, numele meu este ionescu si am o probblema cu domnii de la enel pe care nu o solutioneaza in ciuda telefoanelor pe care le dau la dumnealor, Pe numele meu a aparut un contract de furnizare energie electrica la un loc de consum pe care nu=l detin , nici macar nu stiu unde este , sun pe fiecare luna findca ca primesc facturi pe care bineinteles ca nu le platesc si le explic ca nu am legatura cu acel contract si nu se rezolva nimic/ imi dau un nr de sesizare si totul se termina,am intrebat cum se numeste persoana care a facut acel contract, in baza caror acte , de ce sa folosit de codul meu numeric pt a incheia un contract fals si raspunsul este ;NU STIM,unde trebuie sa ma mai adresez?
Ultima modificare: Duminică, 10 Martie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Raluca Dudescu , Consultant managementul calitatii 20:14, 10 Martie 2019
In baza celor declarate si actate de catre Enel puteti depune plangere la politie pt uzurpare de identitate.
Pastrati toate actele inregistrate la Enel, la un anumit moment dat tot se vor trezi ca au furnizat servicii gratuite si vor actiona in consecinta.
O parte din ceea ce afirmati dvs este falsa, va citez: "Pe numele meu a aparut un contract de furnizare energie electrica la un loc de consum pe care nu=l detin , nici macar nu stiu unde este ...."!!!
Enel precizeaza in fiecare factura locul de consum (adresa) deci afirmatia "nici macar nu stiu unde este" poate fi divers calificata!!!
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Martie 2019
Demos, utilizator
Urmati sfatul avocatilor pt depunerea reclamatiei la politie. Este posibil ca cineva sa fi obtinut o copie dupa actul dvs de identitate si sa fi inselat soc de furnizare a energiei astfel.

Depuneti la sediul ENEL CU NR DE INREGISTRARE sau trimiteti prin email, CU CONFIRMARE DE.PRIMIRE, o reclamatie in care atasati si copie.dupa plangerea inregistrata la politie. Mentionati faptul ca dvs NU ati solicitat niciodata furnizarea acestor servicii si ca nu aveti nicio obligatie de plata pt ele. Solicitati efectuarea unei anchete interne legata de documentele pe baza carora s-a intocmit contractul si prezentarea dovezilor, respectiv a contractului cu datele dvs si semnatura falsificata.

Daca nu va raspund in termen de o luna, depuneti reclamatie si la ANPC.

Cel mai probabil va vor raspunde cei de la ENEL. De asemenea si Politia va va da un raspuns in termenul legal.

ionescu jean a scris:

buna ziua, numele meu este ionescu si am o probblema cu domnii de la enel pe care nu o solutioneaza in ciuda telefoanelor pe care le dau la dumnealor, Pe numele meu a aparut un contract de furnizare energie electrica la un loc de consum pe care nu=l detin , nici macar nu stiu unde este , sun pe fiecare luna findca ca primesc facturi pe care bineinteles ca nu le platesc si le explic ca nu am legatura cu acel contract si nu se rezolva nimic/ imi dau un nr de sesizare si totul se termina,am intrebat cum se numeste persoana care a facut acel contract, in baza caror acte , de ce sa folosit de codul meu numeric pt a incheia un contract fals si raspunsul este ;NU STIM,unde trebuie sa ma mai adresez?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua. am o casă la țară cumpărată fără contor electric ... Test2022 Test2022 Bună ziua. Am o casă la țară cumpărată fără contor electric (a fost racordată la curent în trecut dar la momentul cumparării acesta lipsea - ridicat ... (vezi toată discuția)
Bună seara!!!!am aflat ca sunt client enel pt gaze naturale..contractul ... Paras1 Paras1 Bună seara!!!!Am aflat ca sunt client Enel pt gaze naturale..contractul fiind falsificat...nu am semnat nimic...am cerut originalul de la ei și spun ca nu au ... (vezi toată discuția)
Semnatura in numele meu de catre o alta persoana Carmen Negoiu Carmen Negoiu Buna ziua, As vrea sa stiu cum pot actiona impotriva Enel Energie SA sau unde ii pot depune plangere penala, deoarece a efectuat un contract fictiv pe numele ... (vezi toată discuția)