avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Radiere ipoteca
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Radiere ipoteca

Buna ziua,
am urmatoarea speta: am achizitionat un apartament de la o persoana care il avea ipotecat la ING, avea un credit pe el. Persoana respectiva a achitat creditul dupa ce a primit banii de la mine. Notarul a spus ca o sa ma sune sa-mi dea contractul de vanzare cumparare dupa ce se rezolva cu ipoteca. Deci in prezent contractul de vanzare cumparare este la notar, nici eu si nici vanzatorul nu avem inca un exemplar. M-a sunat notarul la vreo luna de la semnarea contractului, sa ma anunte ca acum imobilul este pe numele meu dar figureaza inca ipoteca la sarcini, si ca ma anunta cand se ridica si ipoteca, sa-mi dea contractul si un CF liber de sarcini. Mi-a zis ca la ING dureaza cel mai mult procedura dintre toate bancile.
Intrebarea mea este de ce s-a facut intabularea pe mine cu ipoteca, din moment ce in contractul de vanzare cumpare e stipulat ca imobilul se preda liber de sarcini? Mentionez ca eu n0am semnat nici un act cu banca, cu ING, cum pot ei avea ipoteca pe un imobil care e pe numele meu daca eu nu am nici o legatura cu ei si nu am semnat nici un act cu ING? Sau asa e procedura de radiere, prima data se transfera dreptul de proprietate, adica s-a trecut apartamentul pe numele meu cu tot cu ipoteca, si apoi se radiaza ipoteca? Mi-e sa nu raman cu ipoteca in CF... Asa mult dureaza radierea unei ipoteci de obicei, banca nu e obligata sa radieze intr-un anume timp? Mentionez ca au trecut 2 luni de la tranzactie, dupa 1 luna m-a sunat notarul sa-mi dea informatia ca are CF cu mine proprietar dar cu ipoteca, si de atunci a trecut inca o luna si nimic inca, nici o veste...
Cel mai recent răspuns: amiriana , utilizator 14:53, 9 Martie 2019
Este ok, termenul de ridicare a ipotecii durează 2-3luni. Sunt anumite demersuri care trebuie urmate și de aceea durează atât. Și normal să aveți un extras cf pe dvs, doar ați dat banii pe locuință.
Radierea nu o face doar banca. După achitarea datoriei, banca emite actul de radiere , în termen de 30 de zile. Actul ajunge la notar. Un membru din conducerea băncii dă declarație în fața notarului precum că s-a achitat toată suma,, urmândtarul să ceară și radierea din Cf. Radierea din Cf dureaza 2-3 săpt.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract vanzare cumparare Scr3wBall Scr3wBall Sunt in tratative de cumparare a unui imobil nou. Imobilul respectiv este ipotecat de catre dezvoltator, fapt pentru care i s-a dat un avans pentru a scoate ... (vezi toată discuția)
Cumparare apartament ipotecat marina19571954 marina19571954 Buna ziua, In curand urmeaza sa cumpar un apartament ipotecat. Proprietarul mi-a propus sa incheiem initial o promisiune de vanzare-cumparare prin care dau ... (vezi toată discuția)
Act adjudecare Ofof Ofof Buna ziua... In luna ianuarie am participat la o licitatie, unde am fost declarata adjudecatar. Eu am adjudecat la pretul de 75 % (pretul de incepere al ... (vezi toată discuția)