avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 879 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Aflare detalii succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Aflare detalii succesiune

Buna ziua, ma numesc Mihai Dragulin si am o situatie un pic mai ciudata/dificila. Tatal meu care nu a mai tinut legatura cu mine in ultima perioada, obligat fiind de actuala sotie a decedat acum 9 luni. Ideea este ca eu nu stiu daca s-a facut succesiunea “uitand” de copilul lui sau nu s-a facut nimic. Sotia lui ma evita de fiecare data cand vreau sa vorbesc cu ea, asta imi da ceva de banuit. De copie dupa certificatul de deces sau alte acte nici nu se pune problema.

Cum as putea sa aflu detalii despre succesiune avand in vedere datele de mai sus?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 16:54, 9 Martie 2019
Faceti rost de certificatul.de deces si încercați să dezbateti moștenirea.
Ati putea apela si la avocat ca sa înțelegeți anumite lucruri.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cu certificatul dvs de naștere, mergeți la starea civila a localității unde a murit tata si solicitați un duplicat al certificatului de deces.
Ulterior, va adresați Camerei Notarilor Publici din care face parte județul unde tata a avut ultimul domiciliu și aflati daca s-a dezbătut succesiunea sau daca a fost înregistrată vreo cerere în acest sens și unde.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Timpul in care se poate face o ...succesiune mihaiene68 mihaiene68 Dupa un deces ,care este perioada in care se poate deschide o succesiune ?,ce pasi presupune acest lucru ?, (vezi toată discuția)
Probleme succesiune Marius.Cristian24 Marius.Cristian24 Bună ziua! În ianuarie 2019 tatăl meu a murit, iar până în prezent mama mea, cu care nu sunt în relații foarte bune, care are în posesie ... (vezi toată discuția)
Certificat de mostenitor violet10 violet10 se poate obtine certificat de mostenitor dupa 20 ani de la moartea tatalui? (vezi toată discuția)