avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salarii neprimite de la angajator
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salarii neprimite de la angajator

buna ziua!

as avea si eu o intrebare si anume: cum se procedeaza daca nu am primit salriu pe 4 luni de zile de la locul precedent de munca?
perioadaL 15 12.2009-15.01.2009 ( 1 luna)
01.08.2009-31.10.2009 ( 3 luni)
mi s-a spus ca nu se stie cand vor avea banii sa mii dea
in acest moment sunt angajat la o alta firma si vreau sa mentionez faptul ca la ultimul loc de munca am facut cererea de incet. a activ.in noiembrie.

va rog sa ma ajutati cu un sfat , mai exact as vrea sa stiu daca mai am vreo sansa sa recuperez salariile?

multumesc si astept rasp. dvs,
Cel mai recent răspuns: camelia_24mai , utilizator 19:27, 20 Noiembrie 2009
Cred ca ati gresit perioada! Respectiv 15.12.2008-15.01.2009!
Sfatul meu este sa faceti sesizare la Inspectoratul Teritorial de MUnca si , daca nu va primi banii reprezentand salariile dvs restante , sa faceti actiune in instanta pentru recuperarea drepturilor salariale!
SUCCES!
=D>
In principiu o plangere la ITM ar trebui sa rezolve problema.
Dupa cum a spus si Mihai Grigore mai este si varianta instantei de judecata pentru recuperarea drepturilor cuvenite si neacordate.
in principiu o reclamatie la itm, ar trebui sa se rezolve in situatia dvs. desi sunt putin reticenta si consider ca cel mai sigur si mai rapid este tribunalul.

fiind litigiu de munca este gratuit, si consider ca va puteti apara si singura fara a fi neaparat necesar un avocat. daca doriti sa va angajati un avocat, puteti cere firmei si plata acestuia (cheltuieli de judecata)

nu te grabi, ia-o usor:
-incearca intii o conciliere cu firma, aratindu-le ca stii legea si ca in caz contrar o sa-i reclami la itm si eventual o sa-i actionezi in instanta, asta o sa-i sperie putin si o sa faca eforturi sa-ti achite salariile restante;eviti astfel sa faci rau unor oameni si chiar mersul la tribunal , care nu este o placere...
-in cazul in care se dovedesc necooperanti, poti sa faci conform sfaturilor primite de la ceilalti!
oricum bafta,ai avea mai mult cistig de cauza daca in nota de lichidare pe care ar trebuii sa-o ai la incetarea activitatii firma si-ar fi recunoscut datoria fata de tine!

Alte discuții în legătură

Probleme salariale sheba sheba Buna ziua, ma adresez cu urmatoarea problema: Am lucrat ca si casier intr-o firma de retail, nu am avut probleme, si am decis sa plec cu acordul ambelor ... (vezi toată discuția)
Salariu si diurna neplatita cristta cristta Buna ziua. Sotul meu a lucrat la o firma care i-a intarziat salariu foarte mult timp( o parte din bani primiti pe 1 septembrie erau restanti de 3 luni). La 1 ... (vezi toată discuția)
Neplata salariului danutz69 danutz69 Sunt in situatia de a nu fi primit salariul aferent ultimelor 3 luni , iar angajatorul find un ong vine cu tot felul de justificari mai mult sau mai putin ... (vezi toată discuția)