Buna seara,
Am lucrat pe perioada determinata 9 luni (3 luni contract initial, apoi act adtional la contract pentru 6 luni, prelungire). Am primit salariul doar pentru primele 2 luni lucrate. Dupa expirarea contractului, am dat angajatorul in judecata, am sustinut singur cauza la proces ( neavand bani -3000 lei mi-a cerut un avocat sa ma reprezinte) si am castigat procesul. Angajatorul tot nu vrea sa imi dea banii, desi este o hotarare judecatoreasca pentru aceasta. Ce trebuie sa fac? Sa ma adresez unui executor?
Puteti sa va adresati unui executor judecatoresc sau puteti depune plangere penala impotriva angajatorului.
art.287 C.pen Nerespectarea hotărârilor judecătorești
(1) Nerespectarea unei hotărâri judecătorești săvârșită prin:
.... e) neexecutarea hotărârii judecătorești privind plata salariilor în termen de 15 zile de la data cererii de executare adresate angajatorului de către partea interesată;
...
se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
(2) În cazul faptelor prevăzute în lit. d)-g), acțiunea penală se pune în mișcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.
.....
Cred ca ar fi de preferat cu plângerea penală.
Dacă angajatorul nu are bani degeaba mergeți la executor.
Dacă are bani se poate executa silit dar trebuie sa plății executorul.
Multumesc pentru raspunsuri. Plangerea penala o pot depune eu (sunt somer, vai de capul meu)? Unde trebuie sa o depun? Va rog ajutati-ma cu un formular. Trebuie sa ma reprezinte un avocat?
Raspunderea penala
zidaru
Pentru neexecutarea unei hotararii judecatoresti privind plata salariilor s-a abrogat raspunderea penala conf art 261 codul muncii?
Inseamna ca angajatorii ... (vezi toată discuția)
Recuperare salariu
kido93
Buna ziua.
Am obtinut in urma cu o luna o hatarare judecatoreasca pentru a mi se acorda drepturile salariale restante de la firma la care lucram.Am inaintat ... (vezi toată discuția)